Megérkezett a Clarisse iFX 4.0

https://youtu.be/PNaVGXo9br0

Az Isotropix kiadta a Clarisse iFX 4.0 publikus buildjét. A frissítés új funkcióit egy korábbi bejegyzésben már részleteztük, és az akkori Siggraph demo óta csak kevés új funkció került az új verzióba: mip-mapping javítások és az OpenColorIO kezelése.

A frissítés eredetileg még 2018-ban volt esedékes, de a kiadás halasztásának köszönhetően érkezett még egy utolsó service pack a Clarisse iFX 3.6-hoz, ami így már támogatja a Disney Principled shader modelljét.

Drágultak a studio licenszek, olcsóbb a CNode, ingyenes a tanulói licensz
Az Isotropix újradolgozta a Clarisse iFX licenszek árait: visszatértek a node-lockolt licenszek, amiket még anno 2017-ben dobtak el – most 2299 dollárba kerülnek. A floating licenszek árai drágultak 2999 dollárra.

A 30 napos előfizetések árai is kissé feljebb kúsztak: most 399 dollárba kerül egy hónap.

Ezzel szemben a CNode ára nagyot esett: 899 dollárról 549 dollárra csökkent a floating öröklicensz ára, a heti előfizetési ár pedig 39 dollárról 29 dollárra változott.

A tanároknak és a Clarisse iFX-et oktató iskolák diákjainak most egy éves ingyenes licensz jár a Clarissa iFX-hez; minden más tanulónak marad az 59 dolláros éves ár.

A Clarisse iFX for Indies csomag, aminek keretei között egyéni művészek egyetlen node-locked licenszt szerezhetnek a szoftverhez 999 dolláros áron, változatlan maradt.

A Clarisse iFX 4.0 használatához legalább Windows 7-re, RHEL és CentOS 6-os Linuxra vagy Mac OS X 10.9-re van szükségünk.

Több információ az Isotropix blogján

A Clarisse iFX termék weboldala

MEGOSZTÁS:
Meshmag