Itt a MagicSquire 3.0

Anastasiy Safari kiadta a MagicSquire Photoshop brush-rendező plugin legújabb, 3.0-s verzióját.

Frissítés után már hozzáadhatunk saját tag-eket is a brush-okhoz; a brush group-okat nagyobb kategóriákba, „kollekciókba” rendezhetjük; és gyorsbillentyűket rendelhetünk a leggyakrabban használt brush-okhoz.

Sub-paletták készítése a Photoshop brush-okból, gyors vizuális reprezentációval
A MagicSquire első verziója még 2016-ban jelent meg, és a segítségével a koncepciós designerek, illusztrátorok —  és bárki más, aki nagy mennyiségű Photoshop brush-t használ a munkájához — színkódolt sub-palettákba rendezhették a brush-aikat.

A plugin automatikusan generált thumbnail-t rendel minden brush-hoz, többféle vonástípussal, mint maga a Photoshop, így egyszerűbb vizuálisan megkülönböztetni őket.

A plugin custom shape-ekkel és tool presetekkel is működik, és a beépített „Magic Eraser” funkcióval bármilyen tool presetet képes custom radír brush-sá változtatni.

A plugint több jól ismert concept artist is használja mindennapi munkájához — ilyen például Marc Simonetti és Craig Shoji.

Újdonságok a MagicSquire 3.0-ban: tag-ek, kollekciók és gyorsbillentyűk
Az új verzióban már tag-eket is készíthetünk kulcsszavak beírásával, és ezek használatával filterelhetjük a brush-okat.

A brush groupokat innentől nagyobb kategóriákba, kollekciókba is gyűjthetjük — ezt a funkciót a plugin kontext menüjéből érhetjük el.

Mindemellett a leggyakrabban használt brush-okhoz már külön-külön gyorsbillentyűket is rendelhetünk, így akár egy billentyű lenyomásával válthatunk közöttük.

Egyéb újdonság még a plugin mappájának cloud drive-ra való mozgatása, aminek köszönhetően több számítógépen is naprakészen tarthatjuk a beállításainkat; illetve az aktuális brushméret megtartása brush-ok között való váltáskor.

A MagicSquire 3.0 használatához legalább Photoshop CS5-re van szükségünk Windows-on vagy Mac OS X-en. A plugin ára 19 dollár.

A MagicSquire újdonságainak teljes listája a termék weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag