Megérkezett a finalRender Drop 3

A Cebas Visual Technology kiadta a finalRender Drop 3-mat, a 3ds Max renderer legújabb frissítését. A frissítéssel elérhetővé vált az Intel új CPU alapú render denoisere, és támogatást kaptak az NVIDIA jelenlegi generációs RTX GPU-i is az OptiX denoiser-ben.

CPU és GPU denoising előnézethez, végső renderhez és post effektekhez is
A Drop 3 demo videójában bemutatásra került az új AI alapú render denoising rendszer, illetve a régebbi továbbfejlesztése is.

Az új denoiser a CPU alapú Open Image Denoise az Inteltől. Ugyanezt a denoisert fogják egyébként integrálni a Corona Renderer 4 3ds Max verziójába is.

Emellett a finalRender OptiX denoiser implementációja is frissült, és már natívan támogatja az NVIDIA jelenlegi generációs RTX GPU-it.

A videó a két denoiser outputját hasonlítja össze: az OptiX jobban kihozza a részleteket a denoise-olt képekből, viszont az Open Image Denoise is teljesen vállalható alternatíva NVIDIA GPU hiányában.

Mindkét denoiser alkalmazható renderelés közben, post effektként, vagy ActiveShade nézetben is, és leosztható, hogy melyiken dolgozzon a CPU, melyiken a GPU.

A frissítéssel az information stamp-ben már megjeleníthető a CPU és GPU pass-ok aránya is, így könnyebb lesz a döntés azzal kapcsolatban, hogy melyik processzort válasszuk az adott feladat renderelésre.

Egyéb újdonság még a texture baking továbbfejlesztése – a baking akár tízszer gyorsabban készül el komplex scene-ek esetében –, illetve a 3ds Max Forest Pack és RailClone pluginjai már jobban támogatottak.

A FinalRender használatához legalább a 3ds Max 2017-es verziója szükséges. A szoftver csak előfizetéssel érhető el, aminek ára havi 24.50, vagy évi 294 dollár.

Az Unlimited GPU előfizetés, amivel a finalRendert több, mint két rendering kártyán futtathatjuk, évi extra 294 dollárba kerül, épp úgy, mint az Unlimited Network előfizetés, aminek megvásárlása után akárhány render node-on futtatható a szoftver.

Több információ a finalRender Drop 3 újdonságairól a cebas weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag