Kijött a Vue R2 és a PlantFactory R2

Az e-on software kiadta a digital nature toolok, a Vue és a PlantFactory legújabb verzióit. A frissítéseket többféle néven emlegetik: valahol 'Spring 2019' frissítés néven szerepelnek, helyenként 'April 2019' frissítésnek hívják őket, külön-külön pedig Vue R2 és PlantFactory R2 névre hallgatnak a szoftverek új verziói.

A mostani frissítés az első az óta, hogy a Vue az öröklicenszes modellről kizárólag előfizetéssel elérhető fizetési modellre váltott.

Vue R2: EcoSystems frissítések, felhők és a Path Tracer
Ez alkalommal az e-on landscape készítő eszköze, a Vue kapta a legtöbb újdonságot: köztük az egyik az objektumok instance-elt EcoSystemekbe való betöltésének lehetősége közvetlenül a scene-ből: vagy mint materialok, ahogy az a fentebb beágyazott videón is látható, vagy az EcoPainter által.

A volumetrikus felhőrendszer – ami hangsúlyos része volt az előző frissítésnek – már képes a VDB fájlok importálására és exportálására, és kapott egy szettnyi új felhőmodulációs beállítást is, amikkel a felhők kinézete és formája állítható be.

A felhőexportálás emellett már multi-threaded, és sokkal jobban optimalizált.

A Vue Path Tracer render engine-je már támogatja a displacementet, a kétoldalú materialokat és a kamera backdropokat; a gamma management pedig új Natural Film Response filtereket kapott.

A Substance formátumú materialok támogatása bővült: már megtekinthetőek a parameter groupok, és gyorsabbak a preview-k is.

A nagyobb újdonságok mellett történtek kisebb bugfixek, teljesítményjavítások és worflow optimalizációk is, ezeknek teljes listája az oldal alján található link által tekinthető meg.

PlantFactory R2: új path traced interactive preview
A növénykészítő PlantFactory egy fontos újdonsággal bővült: a növények már előnézhetőek valós időben path tracelve, ami által pontosabb előnézetet kapunk a végleges render eredményéről.

Emellett frissült a gamma management és a Substance material támogatás is, a Vue-hoz hasonlóan; és több stabilitást és worfklowt érintő javítás is történt.

A Vue és a PlantFactory legújabb verziói használatoz legalább 64 bites Windows 7-re vagy Mac OS X 10.13-ra van szükség. A szoftverek csak előfizetéssel érhetőek el.

Több információ a Vue R2 és PlantFactory R2 újdonságairól az e-on weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag