Itt a RealFlow | Cinema 4D 3.0

A Next Limit kiadta a RealFlow | Cinema 4D 3.0-t. A folyadékszimulációs szoftver Cinema 4D kiadásának legújabb verziójában elérhetővé vált egy új daemon a macro fotók látványának szimulációjához.

A frissítésben szimuláció közben már használható sub-frame sampling , támogatottá vált a quad meshing, és lehetőség van több szimuláció outputját összestitchelni egyetlen Alembic fájllá.

Új Macro daemon, több beállítási lehetőség a szimulációk formájának irányítására
A RealFlow | Cinema 4D 3.0 legnagyobb újítása a Macro daemon, ami a fentebb beágyazott videóban is látható.

A daemon a valós életben folyadékokról készült high-speed felvételek látványát hivatott rekreálni: a különálló vízcseppek és sugarak folyadéktömegről való leválását.

A frissítéssel új spline control circle-ök is érkeztek: ez egy új rendszer a spline-okból generált szimulációk tulajdonságainak módosítására.

A végeredmény egyenesen a viewportban finomhangolható a control circle-ök spline-on, vagy a saját kontrollpontjukon való húzásával. A folyamat ezen a videón látható.

Egyéb újdonság még az új global force scale paraméter, amivel a daemonok hatásának intenzitása állítható be; illetve a translation, rotation és scale transzformációk már apply-olhatóak a szimulációkra.

A szoftver emellett már támogatja a sub-frame sampling-et is, aminek köszönhetően nőtt a szimulációk pontossága.

Gyorsabb, jobban befolyásolható szimuláció meshing
A szimuláció meshing-gel kapcsolatban is van újdonság: a meshelendő volume már beállítható az új Fields rendszer által, ami a Cinema 4D R20-as frissítésével jött be.

A folyadékok meshelhetőek all-quad geometriaként háromszögek helyett, és ennek a teljesítménye is nőtt: a Mesher Auto Build mód a frissítéssel kétszer gyorsabb lett.

Alembic stitching és jobb szimuláció caching
A szoftver kapott egy beépített stitching rendszert, aminek segítségével több szimuláció outputja összekombinálható egyetlen Alembic fájllá. Ez particle-ökkel és meshelt geometriával is működik.

A szimuláció caching-en is javítottak, ezek a javítások a release note-okban olvashatóak.

Több információ a RealFlow | Cinema 4D 3.0 újdonságairól a Next Limit weboldalán

A RealFlow | Cinema 4D 3.0 újdonságainak teljes listája a Next Limit online dokumentációjában

MEGOSZTÁS:
Meshmag