Ingyenes pluginok az iClone Plugin Marketplace-ről

A Reallusion elindította az iClone Plugin Marketplace-t – egy új online libraryt az iClone karakteranimációs szoftver add-onjai számára.

Egyelőre csak hét plugin tölthető le, és ezek közül mindegyik ingyenes. A pluginok közt található batch render manager eszköz, illetve új rigging és kameraanimációs toolok is.

Pluginok az iClone 7.4 új Python API-jával
A pluginok az új Python API-ból születtek, ami az iClone 7.4-es frissítésével érkezett. Az API segítségével a felhasználók könnyebben változtathatnak a szoftver funkcionalitásán.

A frissítés mellé a cég elindította az új iClone Open nevű rendszert, ami a pluginok fejlesztőit hivatott támogatni.

Ebből a rendszerből született az új marketplace: a jelenleg elérhető eszközök igazából az iClone Open példapluginjai, amik eddig GitHub-on voltak elérhetőek.

Az eszközök között találhatóak egyszerű utilityk, mint a Group Manager, amivel hierarchiába rendezhetőek a scene objektumok; vagy a Batch Render Folder, ami a megadott mappában található projekteket automatikusan kirendereli videó formájában.

Emellett animációs eszközök is vannak a libraryban, például egy kamerakövető rendszer, egy joint alapú morph set-up, vagy egy olyan plugin, amivel a 3D karakterek kézmozdulatai vizuális interface-en keresztül állíthatóak be.

Az iClone Plugin Marketplace összes pluginjához legalább iClone 7.4-re van szükség. A szoftver futtatásához legalább 64 bites Windows 7 kell. Egy új licensz 199 dollárba kerül.

Az ingyenes iClone pluginok letöltése az új iClone Plugin Marketplace-ről

MEGOSZTÁS:
Meshmag