Itt a U-Render 2019.06 for Cinema 4D az Uppercut-tól

https://player.vimeo.com/video/341986160

Az Uppercut broadcast & visual technologies kiadta a U-Render 2019.06-ot. A Cinema 4D-s physically based valós idejű render engine ezzel a frissítéssel már támogatja a 360 fokos spherical renderinget.

A frissítéssel a U-Render clear coat material kezelése is javult, és támogatást kapott az overscan rendering a screen-space effektek javítása érdekében.

Ténylegesen valós idejű renderer, ami támogatja a Cinema 4D natív funkcióit
A U-Render, eredeti nevén Tachyon Render tavaly jelent meg, és jelenleg early access-ben érhető el.

A rendermotor tényleges valós idejű renderelést ígér – a szoftver felépítése inkább egy játékmotoréra hasonlít, mintsem a hagyományos offline rendererekére –, és támogatja a Cinema 4D legfontosabb funkcióit, beleértve a MoGraph-ot is.

A saját PBR materialjai mellett a U-Render támogatja a specular/glossiness és metallic/roughness workflow-kat is. A standard Cinema 4D materialok automatikusan konvertálásra kerülnek.

A feature set még fejlesztés alatt áll, egyelőre a particle-ök, a haj és a volumetrics még nem támogatott, de animációt alapszinten már képes renderelni.

U-Render 2019.06: 360 fokos spherical rendering, overscan rendering
A 2019.06-os frissítés egy újabb régóta várt feature-rel érkezett: már támogatott a 360 fokos spherical rendering. Ezzel a funkcióval VR és dome projekciók, vagy environment mapok renderelhetőek.

A feature működése a fentebb beágyazott videóban tekinthető meg.

Egyéb újdonság még az overscan rendering támogatás, amivel a képernyőn kívülre eső területek is renderelhetőek, javítva ezzel a screen-space effektek, például a tükröződések, refraction-ök és az ambient occlusion kinézetén.

A frissítéssel támogatottá váltak a clear coat layerekhez tartozó külön normal mapok a clear coat materialban.

A U-Render early accessben érhető el kizárólag Windows 10-re. Az integrációs plugin a Cinema 4D R16-tal és későbbi verzióival kompatibilis.

A U-Render 2019.06 újdonságainak teljes listája az Uppercut blogján

Több információ a U-Render early access programjáról

MEGOSZTÁS:
Meshmag