Megjelent a Lumion 9.5 az Act-3D-től

Az Act-3D kiadta a Lumion 9.5-öt. A valós idejű architekturális vizualizációs szoftver legújabb verziójával több, mint 50 új fa, tégla és padlómaterial érkezett, illetve új stock fa- és növénymodellek is kerültek a program library-jába.

A frissítés a biztonságos forrásokból származó Collada formátumú modellek importálásának teljesítményét is javította.

Gyorsabb Collada importálás
A Lumion 9.5-ben a biztonságos forrásokból, tehát például a 3ds Max-ból, a Blenderből és a SketchUp-ból származó Collada fájlok importálása gyorsabban történik és kevesebb memóriát vesz igénybe.

Emellett a szoftverben magában csak bugfixek történtek – kijavították például a 16 384 pixelnél szélesebb vagy magasabb textúrákkal rendelkező assetek importálásakor bekövetkező összeomlást.

Új fa- és téglamaterialok, és új növénymodellek Pro felhasználok számára
Az újdonságok java része a szoftverhez tartozó stock tartalomban található.

A Standard és a Pro kiadás library-ja is kapott 52 új materialt: ezek elsősorban faléceket és padlókat, illetve téglát ábrázoló materialok, de akad köztük fém- és textilmaterial is.

A Pro verzió felhasználói 14 új famodellel, 26 új cserepes növény modellel és 96 erdőbe illő objektummal, mint például ágakkal, gallyakkal és fatönkökkel gazdagodtak.

A release note-okban említették, hogy néhány modell ezek közül a Standard kiadásban is elérhető, de nem írták le, pontosan melyikek.

A frissítés nem kompatibilis visszafele: a Lumion 9.5-tel elmentett scene-ek nem nyithatóak meg a szoftver régebbi változataival.

A Lumion 9.5 futtatásához 64 bites Windows Vistára, vagy ennél újabb Windows verzióra van szükség. A frissítés ingyenes a Lumion 9.0 és a Lumion későbbi verzióinak felhasználói számára.

Az applikáció Standard kiadásának licensze 1499 euróba, a Pro kiadás licensze pedig 2999 euróba kerül. A két kiadás közti különbségek ebben a táblázatban láthatóak.

A Lumion 9.5 újdonságainak teljes listája az online release note-okban

MEGOSZTÁS:
Meshmag