A Bondware megvette a Poser-t és a Poser Pro-t

A Bondware, a Renderosity online CG community és marketplace tulajdonosa megvette a Poser termékcsaládot a Smith Micro-tól. A tranzakcióval kapcsolatban pénzügyi részleteket nem tettek közzé.

A Poser hatodik tulajdonosa az 1995-ös kiadás óta
A vétellel a Bondware vált a 24 éves figure design és animációs eszköz hatodik tulajdonosává.

A tulajdonosok közül az előző, a Smith Micro fejlesztette a legtöbb ideig a szoftvert – ők az e-frontier-től 2007-ben vették át a Poser-t, és egy év múlva megjelentették a Pro kiadást.

Mindkét kiadást stabilan frissítették, átlagosan kétévente jött ki teljesen új verzió belőlük egészen 2015-ig. Az akkor kiadott Poser 11 és Poser Pro 11 az utolsó külön számozással rendelkező verziók.

Bár a frissítés lelassult, a szoftver továbbra is népszerű maradt, főleg a hobbiművészek körében, bár többen használták kommersz illusztrációk készítésére, és previzualizációs munkákra is.

A Smith Micro csak annyit írt a hivatalos közleményében, hogy eladta a szoftvert a Bondware-nek, és a jövőben a vezeték nélküli technológiákra fog koncentrálni, mint fő tevékenység.

A Renderosity eredetileg egy Poser közösség volt
A Bondware-nek már régóta köze volt a Poser-hez: a Renderosity eredetileg egy online Poser közösségként indult, és csak később bővült a témaköre egyéb DCC szoftverekkel.

A weboldalon stock tartalmakat lehet vásárolni, aminek a nagy része Poser-hez vagy DAZ Studio-hoz való; és régebben Poser resellerként is funkcionált.

A tranzakcióra túlnyomórészt pozitívak a felhasználói reakciók, főleg mivel a cég már régóta foglalkozik a Poser közösségével.

Kedvezményes áron megvásárolható a Poser Pro 11
A Bondware limitált ideig leárazta a Poser Pro-t: a 11-es verzió, ami korábban 349.99 dollárba került, most 199 dollárért beszerezhető.

A standard Poser-t viszont úgy tűnik, hogy már nem árusítják: se a Poser weboldalán, se a Renderosity marketplace-en nem található az alap szoftver.

A tranzakció előtt a Poser 129.99 dollárba került, ami még a Poser Pro kedvezményes vételáránál is jóval olcsóbb.

A Bondware hivatalos bejelentése itt olvasható

MEGOSZTÁS:
Meshmag