Itt az iClone Unreal Live Link a Reallusion-től

A Reallusion kiadta az iClone Unreal Live Linket: ez a plugin összeköti az iClone 3D animációs szoftvert az Unreal Engine-nel, renderelés céljából.

A szoftver a jövő heti Siggraph 2019 rendezvényen lesz látható egy új valós idejű skin shaderrel együtt.

iClone karakterek, fények és kamerák renderelése Unreal 4-ben egy kattintással
Az iClone Unreal Live Linket először a GDC 2019-en jelentették be több más videojátékos eszköz mellett.

A plugin iClone karakterek, fények, kamerák és animációk Unreal Engine 4-be való átvitelére képes anélkül, hogy köztes FBX fájlt kéne manuálisan készíteni ehhez a folyamathoz.

A Character Creator & iClone Auto Setup egy ettől különálló plugin, ami az iClone shaderek és skeletonok Unreal Engine-es karakterekhez való mappolását oldja meg automatikusan. A pluginban három shader quality preset található.

Az iClone scene-en végzett változtatásokat a live link valós időben továbbítja az Unreal Engine irányába.

Unreal 4-es karaktereket is van lehetőség átvinni iClone-ba az iClone import/export add-onja, a 3DXChange Pipeline segítségével – erre az addonra szükség is van az iClone Unreal Live Link működéséhez.

A rendszer a Reallusion multi-device motion-capture framework-jével, az iClone Motion Live-val is működik, így a mocap adatok a színésztől egyenesen az Unreal 4-es CG karakterre vihetőek át.

Drágább, mint az iClone és a 3DXChange Pipeline együttvéve
Az eszköz kiadásával az iClone vált a legújabb Unreal live linkkel rendelkező DCC applikációvá.

Az Epic Games ingyenes live link pluginokat biztosít a Mayához és a MotionBuilder-hez, a Foundry és a NewTek pedig a Modo-ba és a LightWave-be integrálták a saját live link rendszereiket.

Az iClone Unreal Live Link 1490 dollárba kerül, ami már helyből ellenszenvet váltott ki sok felhasználóból. A Reallusion egyértelműen a professzionális felhasználókra szabta az árazást, és nem a szoftvercsomag eredeti, nagyrészt hobbiista és indie művész felhasználói bázisát vette figyelembe.

Az Unreal iClone Live Link 1.0 az iClone 7-tel és a 3DXChange Pipeline 7-tel kompatibilis.

Több információ az iClone Unreal Live Link-ről a Reallusion weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag