Itt a Substance Painter 2019.2

Az Adobe kiadta a Substance Painter 2019.2-t. A 3D texture painting szoftver legújabb verziójában felgyorsult a texture bake-elés az újabb NVIDIA GPU-kon, és 40 új smart material is érkezett a library-ba.

A Summer 2019-es update néven emlegetett frissítés az első olyan kiadás, ami már teljesen az Adobe brandje alá tartozik. Az Adobe januárban vette meg a Substance szoftvercsomag fejlesztőjét, az Allegorithmic-et.

Akár 60-szor gyorsabb texture baking az újabb NVIDIA GPU-kon
A mostani frissítés a Substance Painter texture baking eszközeire koncentrál: javult a workflow és a számolás sebessége is.

Az NVIDIA GPU-val rendelkező felhasználók már használhatják az NVIDIA GPU ray tracing frameworkjét, az OptiX-ot; és a DirectX 12-es Raytracing RTX implementációját is.

Az Adobe a blogján azt írta, hogy a GPU bake akár 193-szor is gyorsabb lehet, mint más bake-elő applikációké, de az nem szerepel a szövegben, hogy mely másik appokról van szó.

Az új GPU ray tracing csak az Ambient Occlusion és a Thickness bakereit érinti.

A régebbi GPU kártyákkal rendelkező felhasználók is érzékelhetnek némi gyorsulást az OptiX-nak köszönhetően, illetve a CPU ray tracing sebessége is két-háromszorosára nőtt.

A baking workflow-n is javítottak: a Substance Painter UI már live preview-ban mutatja a bake-elés folyamatát, és az error log is részletesebben jelzi a problémákat.

A Bake-ek a frissítés után akár meg is szakíthatóak, de ez a folyamat néhány másodpercig eltarthat.

Python API frissítés
Folytatódik az új Python API rollout-ja: a texture setek kiválasztására és a felbontásuk módosítására új lehetőségek váltak elérhetővé.

Egy külön plugin használható a scripting API-ból való parancsfuttatásra, ami már támogatja az automatikus befejezést is. Ez a plugin GitHub-on érhető el MIT licensz alatt.

Ezeken kívül a rotation manipulator is frissült, illetve a nagy felbontású monitorokhoz már használható egy viewport downscaling beállítás is.

Új ingyenes smart materialok és maszkok
A frissítéssel 40 új smart material és 20 új smart maszk is érkezett – található köztük műanyag, gumi, fa, bőr, textil és fém anyag is.

A csomagból több material korábban is elérhető volt a Substance Share-en, vagy az Allegorithmic régebbi mood packjai keretein belül, és most frissítették őket a PBR workflow-hoz.

A Substance Painter 2019.2 használatához legalább Windows 7, CentOS 6.6/Ubuntu 16.04-es Linux vagy Mac OS X 10.11 szükséges.

Több információ a Substance Painter 2019.2-ről az Adobe blogján

A Substance Painter 2019.2 újdonságainak teljes listája

MEGOSZTÁS:
Meshmag