V-Ray for Cinema 4D preview

A Chaos Group videóban mutatta meg a V-Ray for Cinema 4D következő frissítéseinek újdonságait. A Maxon 3D modellező és animációs szoftveréhez való production renderer következő verziójába átültetésre kerülnek a V-Ray Next legfontosabb funkciói, köztük a V-Ray GPU engine-nel való bucket rendering és az adaptive dome light is; illetve a look development workflow-ja és a Render Settings dialog is javul.

Egyelőre nem tudni, melyik V-Ray for Cinema 4D verzióba kerülnek bele ezek az újdonságok, vagy hogy ugyanabban a verzióban érkezik-e mind. Ennek ellenére a következő frissítés tűnik a legnagyobbnak azóta, hogy a Chaos Group megvásárolta a plugint a LAUBlab-tól tavaly.

A Chaos Group elmondása szerint a frissítés alkalmából teljesen újraírják a plugint.

Még több V-Ray GPU és smart rendering funkció érkezik a V-Ray Next-ből a Cinema 4D-be
Mivel a fentebb beágyazott videóban olyan funkciók láthatóak, amik a V-Ray Next változataiban már benne vannak, esélyes, hogy a frissítés vagy a V-Ray Next for Cinema 4D, vagy a V-Ray 4.0 for Cinema 4D lesz.

A videóban a Chaos Group GPU render engine-je, a V-Ray GPU is szerepel, nagyrészt interaktív rendering céljából.

A V-Ray for Cinema 4D a bucket renderinget is támogatni fogja a V-Ray GPU-val végleges renderekhez.

A frissítéssel a V-Ray Next egyéb 'smart' funkciói, például az adaptive dome light is elérhető lesz a Cinema 4D változatban.

Javított look development workflow és egyszerűsített Render Settings UI
Ezek mellett a videó elsősorban az interaktív rendering által segített look development workflowt mutatja, amihez jobb materialok, textúrák és UV mapping társul.

A frissítéssel a V-Ray for Cinema 4D Render Settings beállításai is leegyszerűsödnek: a videóban 02:40-nél látható egy verzió, ami még nincs kész, de a Chaos Group kevesebb beállítást és egyszerűbb kezelést ígér.

A Chaos Group még nem jelentette be a frissítés kiadási dátumát és árazását.

Több információ a V-Ray for Cinema 4D következő frissítéséről a Chaos Group fórumán

MEGOSZTÁS:
Meshmag