Itt az ingyenes HitFilm Express 13.0

Az FXhome kiadta a HitFilm Express 13.0-t. Az ingyenes all-in-one szerkesztő, compositing és VFX szoftver legújabb verziójában cinematic 4K támogatás és több workflow javítás érkezett.

A szoftver népszerű hobbiisták és prosumerek körében, főleg a YouTube-os vagy egyéb online közvetítéseket készítő emberek dolgoznak vele, de hagyományos filmes és TV-s effektekhez is gyakran használják.

DCI 4K output támogatás és maszkkészítés
A frissítés egy hónappal a HitFilm Pro 13.0, a szoftver kommersz kiadásának új verziója után érkezett. Az ingyenes verzióból kimaradt a kommersz változat legfontosabb újdonsága: a Foundry 3D camera trackere, ami a NukeX-ben és a Nuke Studio-ban is megtalálható.

Az Express kiadás Mocha integrációja is frissült – a BorisFX planar trackere több bugfixet kapott.

Az Express verzió legnagyobb újdonsága a DCI 4K (4096 x 2160) output támogatás: az eddigi maximum az UHD 4K (3840 x 2160) felbontás volt.

Emellett a workflow-n is frissítettek – maszkok már a szoftver editing timeline-jából is készíthetőek, ahelyett, hogy a külön compositing environment-re kéne váltani.

A trackek és a layerek már a compositorban és az editorban is lock-olhatóak; és a felvételekre apply-olt LUT-ok intenzitása egy új Strength slider által állítható.

A HitFilm Express 13.0 használatához legalább 64 bites Windows 8-ra vagy Mac OS X 10.12-re van szükség. A szoftver ingyenesen letölthető, a fizetős változata, a Pro kiadás pedig 299 dollárba kerül. A két változat funkciói ezen az oldalon összehasonlíthatóak.

Több információ a HitFilm Express 13.0 újdonságairól az FXhome blogján

A HitFilm Express 13.0 újdonságainak teljes listája az online changelog-ban

MEGOSZTÁS:
Meshmag