Az Adobe leállítja a Fuse fejlesztését

Az Adobe leállítja az ingyenes 3D karakter generátor szoftver, a Fuse fejlesztését.

A szoftver, ami régóta nem kapott új frissítést, már nem fog futni az idén esedékes Mac OS X 10.15-ös verzión. A program letöltési linkjei 2020 szeptemberében teljesen megszűnnek.

Ingyenes bétában volt, mióta az Adobe megvette a Mixamo-t, de sosem frissült igazán
A Fuse standalone alkalmazással ruhával ellátott previs-minőségű 3D karakterek készíthetőek – a szoftvert eredetileg a Mixamo adta ki 2014-ben.

Az Adobe a következő évben megvette a Fuse-t a Mixamo-val együtt, és a program azóta ingyenesen letölthető volt az Adobe weboldaláról.

A Fuse azóta béta verzióban van, és az utolsó frissítés hozzá a CC 2015-ös release volt.

Ez a verzió már nem fog futni a Mac gépeken a Mac OS X 10.15-ös, októberi frissítését követően. Windows-on és régebbi Mac verziókon ugyanúgy működni fog egészen 2020 szeptember 13-ig, amíg az Adobe meg nem szünteti a letöltési lehetőségeit.

Megújul a Mixamo
A Fuse nem az első Mixamo szoftver, aminek leállították a fejlesztését: az Adobe már a Decimator polygoncsökkentő toolt és a Face Plus arcanimációs plugint is leállította, még 2017-ben.

A Mixamo alapszolgáltatása – 3D karakteranimációk generálása retargetelés vagy stock motion adatok blendelése útján – még mindig aktív.

Az Adobe a blogbejegyzésében bejelentette, hogy a Mixamo.com megújul: rengeteg új, használatra kész 3D karakter és frissített UI várja majd a felhasználókat.

A Fuse CC (béta) 2015 használatához legalább Windows 7 vagy Mac OS X 10.8-10.14 szükséges. A szoftver ingyenesen letölthető marad 2020 szeptember 13-áig.

Az Adobe blogbejegyzése

A hírt a CG Channel oldalon találtuk.

MEGOSZTÁS:
Meshmag