Megérkezett az Amazon Lumberyard 1.21

Az Amazon kiadta a Lumberyard 1.21-et. A játékmotor és fejlesztői környezet legújabb béta verziójában automatizált másodlagos animációs rendszer érkezett, a fizikai rendszer pedig frissült PhysX 4.1-re.

A frissítéssel a Lumberyard platform-specifikus launcher projektjeinek mennyisége kilencről kettőre egyszerűsödött, így könnyebb több hardverplatformra fejleszteni.

Új, automatizált secondary motion rendszer, PhysX fizika frissítések
A Lumberyard 1.21-ben egy új Simulated Object node került az EMotion FX animáció editorba, ami automatikusan másodlagos animációt generál a joint chain-ekre: ez lehet például egy karakter ruhája vagy haja.

Ez a mozgás tömegre, merevségre, damping-re, gravitációra és súrlódásra vonatkozó paraméterek segítségével finomhangolható jointonként. Az is beállítható, hogy az adott joint chain reagáljon-e a más, ütközéssel rendelkező objektumokkal való érintkezésre.

Az NVIDIA valós idejű fizikai rendszere, a PhysX Lumberyard-os implementációja frissült PhysX 4.1-re.

Újdonság még a Temporal Gauss-Seidel solver, ami stabilabban solve-olja a bonyolultabb joint hierarchiákat is, bár emellett néhány régebbi feature-t kivettek.

Kényelmesebb launcher projektek, új Script Canvas funkciók
Az Amazon újratervezte a Lumberyard cross-platform architektúráját, és a platform-specifikus launcher projektek számát kilencről kettőre csökkentette.

Ahelyett, hogy minden target platform miatt launcher projektet kéne váltani, a fejlesztőknek elég egy projektet használniuk Windows és Linux szerverekhez; és egyetlen másikkal kezelhető az összes kliens oldali desktop és mobil platform.

Ezek mellett a Script Canvas, a Lumberyard vizuális programozó rendszere három új node-ot kapott az eventek időzítésére: ezek a Repeater, a Switch és az Ordered Sequencer node-ok. A Script Canvas-ban több workflow javítás is történt.

A Lumberyard 1.21 használatához legalább Windows 7 szükséges. A motorral ingyenesen fejleszthetőek offline és lokális multiplayer játékok, az online játékoknak viszont az Amazon Web Services fizetős rendszert kell használniuk.

A Lumberyard 1.21 újdonságainak teljes listája az online changelog-ban

A Lumberyard weboldala

A hírt a CG Channel oldalon találtuk.

MEGOSZTÁS:
Meshmag