Megjelent a Terragen 4.4 a Planetside Software-től

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Planetside Software kiadta a Terragen 4.4-et. A landscape generáló szoftver legújabb verziójában a Terragen 4.3-ban érkezett path tracing rendermód hivatalosan is production-ready, és az interaktív ray traced előnézet jelentősen javult.

A path traced rendering hivatalosan is production-ready
A Terragen 4.4-ben hivatalosan is megérkezett az új path tracing rendermód, ami a Terragen 3.4-ben csak preview-ban volt elérhető.

A path tracer most már minden funkciót támogat, amit a Terragen standard renderere, viszont a path tracing sokkal valósághűbb fényeket és material effekteket képes generálni.

Ez főleg a víz renderelését érinti, amit a Planetside blogbejegyzésében is bemutattak.

Emellett a path tracer már körülbelüli caustics számítására is képes, aminek köszönhetően a renderelt víz és egyéb áttetsző materialok valósághűbbek lesznek.

A Robust Adaptive Sampler, ami a Terragen 3.4-ben érkezett, most optimalizálásra került, ami miatt a path tracer renderelési ideje csökken: a Planetside leírása szerint 1.32-szeresére nő a sebesség a legacy samplerhez képest.

SSS támogatás az Glass Shaderben, jobb ray trace-elt előnézet
A Terragen 4.4 már támogatja a subsurface scatteringet a Glass Shaderben, illetve a jég, kerámia és az emberi bőr materialok is megkapták ezt a funkciót.

Az interaktív ray trace-elt előnézet szintén frissült, és már közelebb áll a régebbi 3D preview-hoz funkcionalitásban.

A 4.4-es verzióban a ray traced előnézetben már hiba nélkül renderelődik a transparency, translucency, bump mapping és a smooth normalok, és az objektum manipulációk is teljesen támogatottak.

Ezek mellett a frissítéssel támogatottá váltak új változók fájlnevek generálásakor: már például a buildszám és renderidő is belefoglalható a nevekbe.

A materialok kezelése is javult OBJ formátum importálásakor – a Terragen material node-okat tölt be minden OBJ fájlban található material referencia számára.

Emellett a bump és displacement mapok is kezelésre kerülnek OBJ és MTL fájlok importálásakor.

A Terragen 4.4 használatához legalább Windows 7 vagy Mac OS X 10.8-ra van szükség. A frissítés minden maintenance szerződéssel rendelkező felhasználó számára ingyenes.

A Terragen 4.4 újdonságainak teljes listája

Több információ a Terragenről a Planetside Software weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag