A Chaos Group új, tanulást segítő licence: V-Ray Education Collection

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Chaos Group piacra dobta új, all-in one licencét, a V-Ray Education Collection-t, amely hozzáférést biztosít a V-Ray renderer kilenc verziójához és a Phoenix FD folyadék-szimulációs szoftver mindkét kiadásához, évente mindössze 149 dollárért.

Az új licenc, amely tanulók és oktatók számára egyaránt használható – kivéve a kereskedelmi célú felhasználást -, együtt jár a Chaos Group meglévő, évi 99 dolláros előfizetésével.

 V-Ray és a Phoenix FD 

Az új Education Collection, a V-Ray jelenlegi tizenhárom kiadásából kilencet lefed (3ds Max, Cinema 4D, Houdini, Maya, Modo, Revit, Rhino, SketchUp és Unreal Engine), illetve a Phoenix FD-t 3ds Max-hoz és Maya-hoz is. 

A V-Ray másik négy kiadása közül háromnak (Blender, form.Z és Katana) nincs meglévő oktatási licence,  a V-Ray for Nuke kihagyását viszont elég érdekesnek találtuk.

Azonban még mindig jobban járunk, mintha az összes licencet külön-külön vásárolnánk meg: A Chaos Group szerint ezzel 86% -ot takaríthatunk meg.

Megkérdeztük a Chaos Group-ot, miért nem találjuk a Nuke-ot a listán, a következő választ kaptuk:

„A program elindításakor arra koncentráltunk, hogy mire volt a legnagyobb igény a tanulók és az oktatók részéről.  Az idő múlásával lehetőség van a kollekció bővítésére annak függvényében, hogy mire van szükség. 

Ár és elérhetőség

A V-Ray Education Collection tanulók - , teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazottak -, valamint oktatók számára érhető el, nem kereskedelmi célú felhasználásra. Az előfizetés évente 149 dollárba kerül.

Az egyetemek vásárolhatnak egy -, két - vagy akár három éves előfizetést is. A felhasználók ingyenes frissítéseket és kereskedelmi támogatást kapnak az előfizetési időszak alatt.

Minden licenc tartalmaz egy univerzális V-Ray GUI-t, Phoenix FD GUI-t, V-Ray Render Node-t, valamint  Phoenix FD szimulációs Node-t, amelyek lehetővé teszik a szoftver futtatását több host alkalmazásban.

További információ a V-Ray Education Collection-ről a Chaos Group weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag