A Marvelous Designer új, előfizetés alapú licencei

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A  10. verzió kiadásával a CLO Virtual Fashion megszünteti a 3D ruhatervező szoftver – a Marvelous designer örök licencét.

A meglévő  licenccel rendelkező felhasználók kedvezményesen vásárolhatnak frissítéseket a Marvelous Designer 12 megjelenéséig; ezt követően a szoftver csak előfizetéses alapon lesz elérhető.

Több új funkció, gyakoribb frissítések?

A játékkészítők és animációs stúdiók által széles körben használt Marvelous Designer használatával realisztikus ruhákat és anyagokat tervezhetnek az artistok, több virtuális szabásminta összefűzésével.

Az örök licenc megszüntetésével a többi DCC alkalmazás is átáll rental-only előfizetésekre, mint például az Adobe és Autodesk.

Ebben a postban a CLO Virtual Fashion a rendszeresebb frissítésekkel magyarázta döntésük okát.

Hogy számunkra ez előny, vagy inkább hátrány, az attól függ, hogy szükségünk van-e évi több mint két frissítésre, ahogyan az most jellemző.

A cég nyilatkozata szerint továbbá „Az előfizetés alapú licencek lehetővé teszik, hogy nagyobb projekteken dolgozzunk, egy modernebb Marvelous Designer-t használva”

Az Örök licencek már idén, a hozzá tartozó frissítések 2022-ban szűnnek meg

Ha a követik az ütemtervet, ősszel – a Marvelous Designer 10 megjelenésével megszűnik az örök licencek árusítása. Ezt követően - a Marvelous Designer 12 megjelenéséig - az örök licenccel rendelkező felhasználók kedvezményesen vásárolhatják majd meg a frissítéseket.

A CLO Virtual Fashion nyilatkozata alapján a 10. verzióval az előfizetéses licencre való áttérés több kedvezményt is kínálni fog, valamint a egyéni előfizetések ára is csökken.

Egyelőre ezek az árak még nem tisztázottak.

Ár és elérhetőség

A szoftver jelenlegi verziója, a Marvelous Designer 9.5, elérhető Windows 7-re és a macOS 10.12 vagy újabb verziókhoz.

Az egyéni öröklicenc jelenlegi ára 490 dollár, az előfizetés pedig 50 dollár havonta. Ha az éves előfizetést választjuk, 300 dollárral kell számolnunk.

Az enterprise öröklicen 4000 dollár, node-locked licenc esetén ez az ár 6000 dollárra is rúghat. Az enterprise előfizetés évi 1700 dollárba kerül.

Itt elolvashatod az öröklicenc megszüntetéséről szóló, Gyakran Ismételt Kérdésekre adott válaszokat.

MEGOSZTÁS:
Meshmag