Az Unity évi 120,000 dollárral támogatja a Blender fejlesztését

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Unity Technologies a legújabb a nagyvállalatok azon listáján, melyek támogatják a nyílt forráskódú 3D szoftver - a Blender fejlesztését. A Blender Development Fund olyan tagokból áll, mint az Nvidia, AMD, valamint az Epic Games.

Az Unity évi 120,000 dolláros hozzájárulásának köszönhetően a fejlesztőcsapat végre megvalósíthatja eredeti célját, mely nem mást, mint 20 teljes-munkaidős Blender-fejlesztő foglalkoztatása.

Külön megemlítendő, hogy az Unity nemrégiben az Academy Software Foundation tagjává is vált. Az AMPAS által támogatott szervezet nyílt forráskódú szoftverek használatát segíti elő a filmiparban.

Az Unity az Nvidia, az AMD, az Intel, a Google, a Microsoft és az Epic Games mellett csatlakozik a Blender támogatók sorához

Az Unity Technologies a Blender Development Fund legnagyobb támogatójává lépett elő, miután riválisuk, az Epic Games tavaly 1.2 millió dollárt adományozott fejlesztésekre.

A cég ezáltal - az Epic Games, az Nvidia és az AMD mellett - a Blender pártfogói közé emelkedett, legalább 120,000 dolláros hozzájárulást garantálva évente.

Az Unity patronálásával a Blender Development Fund havi bevétele meghaladja az 100,000 eurót, így végre megvalósul az eredeti cél: 20 teljes-munkaidős Blender-fejlesztő alkalmazása.

(A cikk megjelenésének idején a havi maximális támogatás értéke 106,109 euró volt.)

"Az Unity már 10 évvel ezelőtt is támogatást kínált a Blender fájlokhoz" - fogalmazott Ton Roosendaal, a Blender Foundation elnöke. "Folytatjuk a beruházásokat a Blender fejlesztésébe, különös tekintettel a szabad és nyílt formátumok magas színvonalú interoperabilitására."

Az Unity csatlakozik az Academy Software Foundation-hez

Bruno Sergeant senior product manager ASWF igazgatótanácshoz való csatlakozásával az Unity az Academy Software Foundation premier tagjává lépett elő.

Az ASWF az Academy of Motion Pictures Arts and Sciences és a Linux Foundation közös kezdeményezéseként indult 2018-ban, egyfajta "semleges fórumként" a filmipar nyílt-forrású szoftverfejlesztéséhez.

Alapító tagjai az Autodesk, Epic Games, Foundry, SideFX, Intel, Google Cloud, valamint a világ számos vezető VFX és animációs stúdiója.

A szervezet számos kulcsfontosságú nyílt forrású kezdeményezés fejlesztését felügyeli a VFX és az animációs iparban, ideértve olyan jól bevált technológiákat is, mint az OpenColorIO, az OpenEXR és az OpenVDB.

Újdonságok között szerepel továbbá a Sony Pictures Imageworks és az OpenTimelineIO által fejlesztett nyílt forrású render-manager- az OpenCue is, valamint a tagokhoz csatlakozott a renderfarm szolgáltatást kínáló Conductor Technologies és az SMPTE movie technology organisation.

Olvasd el a Blender Foundation közleményét az Unity támogatásról.

Olvasd el az ASWF közleményét az Unity, a Conductor és az SMPTE csatlakozásáról.

MEGOSZTÁS:
Meshmag