A Maxon 200,000 dolláros MegaGrant-et kapott az Epic Games-től

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Maxon a legújabb CG szoftverfejlesztő, mely 200,000 dolláros Epic MegaGrant díjat kapott. Az elnyert összeget a Cinema 4D és az Unreal Engine közötti integráció erősítésére szeretnék fordítani.

A cég "az After Effects-hez hasonló, zökkenőmentes munkafolyamatra törekszik."

Az eddigi legmagasabb összegű MegaGrant, melyet kereskedelmi eszközfejlesztő kapott

A Maxon a legújabb developer, mely díjat kapott az Epic Games 100 millió dolláros MegaGrants alapjától.

Tudomásunk szerint a 200,000 dolláros díj az eddigi legmagasabb, amit kereskedelmi eszközfejlesztő valaha kapott - habár a Reallusion and Boris FX által elnyert díj összegét nem hozták nyilvánosságra.

A Maxon blogbejegyzése alapján a pénzt kutatás-fejlesztési munkákra szánják, a Cinema 4D és az Unreal Engine közötti munkafolyamat-integrációk erősítésének érdekében.

Live link a Cinema 4D és az Unreal Engine között

Az Unreal Engine userek eddig is importálhatták a Cinema 4D jeleneteket a Maxon CV-C4D to UE4 pluginjával, újabban pedig a .c4d fájlokat támogató Datasmith eszközkészlettel is, mely ingyenesen elérhető az Unreal Engine 4.24+-ban.

Nyilatkozatuk alapján a cég most a Cinema 4D és az After Effects közötti munkafolyamat kialakítását tűzte ki célul.

A Cineware eszközkészlet live link-et hoz létre a két alkalmazás között, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy változtassanak a Cinema 4D jelenetén, és valós időben láthassák az eredményeket az After Effects alkalmazásban.

Egy hasonló eszközkészlettel a Cinema 4D és az Unreal Engine között is megvalósulhatna a live link, mely meggyorsítaná a motion designerek és a visual artistok munkáját.

Az Epic Games jelenleg ingyenes live link plugint fejleszt a Maya-hoz és MotionBuilder-hez, míg a NewTek és a Reallusion egyenértékű beépülő pluginokkal rendelkezik a LightWave-hez és az iClone-hoz.

Itt elolvashatod a Maxon hivatalos bejelentést.

MEGOSZTÁS:
Meshmag