Polycam: változtasd real-time LIDAR szkennerré az iPad Pro készülékedet

John Stalbaum, Elliott Spelman és Chris Heinrich fejlesztők új dobása a Polycam. Az ügyes iOS-alkalmazás az Apple új tabletjeit "low-cost" LIDAR-szkennerekké változtatja.

Miközben a felhasználó sétál, a szoftver a legújabb iPad Pro LIDAR szenzorának segítségével texturált 3D scan-eket készít a tárgyakról és környezetről, real-time építve fel a hálót.

Az olcsó, ám működő LIDAR szkenner a 2020-as iPad Pro szenzorán alapul

A Polycam a legújabb iPad Pro-k LIDAR szenzorát használja, a tablet környezetéről színes, texturált 3D scan-eket készít.

Míg a szenzor célja csupán a kibővített valóság felhasználói élményének javítása, a Polycam célja a produkcióban használható 3D-s scan adatok előállítása.

A Polycam csapata szerint az így kapott geometria „általában kb. 1 hüvelykig pontos”, és a nyers scan-ek minősége is nagyon jónak tűnik, különösen previs munkafolyamatok esetében.

A feldolgozási folyamat a tableten történik, az egyszobás felvételeknél ez csupán pár másodpercet vesz igénybe, lehetővé téve a háló felépítését miközben körbejárjuk a helységet.

Az alkalmazás mellett szól a gyorsasága és a texturák minősége. Az App Store-ban olvasott egyik vélemény szerint a Polycam nyújtja a legjobb minőséget összes 3D scan app közül.

A térbeli felbontás nem olyan jó, mint amit például a RealityCapture használatával kapnánk, de a sebesség és a kényelem ennek ellenére fantasztikus eszközzé teszi.

A 3D scanek a Polycam-ból DCC-alkalmazásokba vagy game engine-ekbe exportálhatók, számos szabványos fájlformátumban, beleértve az OBJ, STL, glTF és USDZ formátumokat.

Ár és rendszerkövetelmény

A Polycam elérhető iOS 13.4 vagy újabb verzióhoz. Szükséged lesz egy LIDAR érzékelővel ellátott iPad-re, ami jelenleg egy 2020-as iPad Pro-t jelent.

Az alapalkalmazás ingyenes, és korlátlan számú scan létrehozására használható, de a geometria más szoftverekbe történő exportálásához egyszeri alkalmazáson belüli vásárlás szükséges, mely 9,99 dollár.

Olvass tobbet a Polycam-ről az App Store-ban.

Nézd meg a Polycam által generált 3D scan-eket, Chris Heinrich Sketchfab galériájában.

MEGOSZTÁS:
Meshmag