Megjelent a Photoshop 22.2 és a Photoshop iPad 2.1

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Adobe kiadta a képszerkesztő és digital painting szoftver legújabb verzióját, a Photoshop 22.2-t.

Az új verzióval lehetőség nyílt arra, hogy meghívjuk másokat is a felhőben tárolt dokumentumok szerkesztésére, valamint hogy szinkronizáljuk a preset-eket a felhőbe.

A vektorok továbbá új control opciókkal bővültek, melyek megtalálhatóak a Shape Properties panelben.

A szoftver tabletes verziója szintén kapott pár kisebb újítást, a Photoshop iPad 2.1-es verziójával meghívót küldhetünk a felhőben tárolt dokumentumok szerkesztésére.

Új munkafolyamatok dokumentumok és preset-ek szerkesztéséhez és tárolásához a felhőben

A két új verzióban elsősorban a munkafolyamatok változtak, ezentúl például meghívót küldhetünk másoknak a felhőben tárolt dokumentumok szerkesztésére. Az opciót hozzáadták a Photoshop testvéralkalmazásaihoz, az Illustrator-hoz, valamint az Adobe új rajzoló és festő alkalmazásához, a Fresco-hoz is.

A szerkesztésre való meghívást e-mailben kapja meg az adott személy, egy dokumentumra mutató linkkel együtt.

A Photoshop asztali verziójának felhasználói lehetőséget kaptak az előre beállított preset-ek, például ecsetek és színminták szinkronizálására a Creative Cloud-fiókba.

Új control opciók a vektor shape-ekhez

Az asztali verzió Shape Properties panelje olyan új beállítási opciókkal bővült, mint a shape dimension, orientation, fills és strokes.

Az artist-ok on-canvas transform control-okat is használhatnak a custom shape-ken, míg a shape tulajdonságai sértetlenek maradnak.

Az online kiadási jegyzékben feltüntették az Adobe Camera Raw által támogatott új fényképezőgépeket és objektíveket, bár azok már a tavaly decemberi, Photoshop 22.1-es verzióban is elérhetőek voltak.

Ár és rendszerkövetelmény

A Photoshop 22.2 kizárólag Windows 10 és macOS 10.14+ rendszerekhez érhető el.

A Photoshop előfizetés melyek magába foglalják a Lightroom-t is, évi 119.88 dollárba kerül, a csak Photoshop előfizetés ára havi 31.49 dollár.

A Photoshop for iPad 2.1 elérhető az iOS 13.4 vagy újabb verzióhoz. Alkalmazáson belüli vásárlással havi 9,99 dollár, illetve Photoshop előfizetéssel is elérhető.

Olvasd el a Photoshop 22.2 új funkcióinak teljes listáját!

Olvasd el a Photoshop iPad 2.1 új funkcióinak teljes listáját!

MEGOSZTÁS:
Meshmag