A Luxion kiadta a KeyShot 10.1-et

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Luxion kiadta a rendering és tech-anim szoftver legújabb verzióját, a KeyShot 10.1-et. A Move Tool olyan alapvető fizikai tulajdonságokat kapott, melyek segítségével az általunk elhelyezett tárgyak alkalmazkodnak a gravitációhoz.

A Pro és az Enterprise verziót használó user-ek lehetőséget kaptak az USD fájlok importálására, assetek egyidejű exportálására USDZ és GLB formátumban, valamint az animációs munkafolyamatok is sokat fejlődtek.

A Luxion a terméklicencek kezeléséhez elindította a KeyShot portált is, mely a cég szerint az előfizetés alapú licencek új alapja.

A Move tool fizikai tulajdonságokkal bővült

A KeyShot 10.1-es verziójában a Move tool egy egyszerű fizikai rendszerrel bővült, beleértve az objektumok pozícióba mozgatásának lehetőségét más, gravitáció hatása alatt álló tárgyakon.

Bár más DCC szoftvereknél már találkozhattunk hasonló tool-okkal, a workflow hasonló az Adobe tavaly bemutatott fizikai layout system-éhez, a Physics Whiz-hez.

A felhasználók a Move Tool használatakor engedélyezhetik a collision detection-t, lehetővé téve az adott objektum egyedüli igazgatását a jelenetben.

KeyShot 10.0-ban bevezetett új Light Manager tool-t is fejlesztették, így több fényt is kiválaszthatunk és szerkeszthetünk egyidejűleg.

Pro verzió: Smart export és anim újítások

A Pro és Enterprise verzió animációs munkafolyamatai sokat javultak, így több keyframe-t is kiválaszthatunk, másolhatunk, valamint beilleszthetünk a timeline-ról.

A keyframe-k beillesztéskor automatikusan tükröződhetnek is.

A Smart Export rendszer-melynek célja, hogy egyszerűsítése az asset-ek exportálását a kiterjesztett valóság, mobil és 3D nyomtatási munkafolyamatokban - is frissült.

A felhasználók mostantól egyidejűleg exportálhatnak asseteket USDZ formátumban iOS-, valamint GLB formátumban Android-eszközökre, valamint lehetőség nyílt USD formátumú assetek importálására, valamint exportálására is.

Az új portál lefekteti az előfizetés alapú licencek alapjait

A Luxion a terméklicencek kezeléséhez elindította a KeyShot portált.

Jelenleg a legnagyobb célja a szoftver 15 napos próbaverziójának, valamint a béta program népszerűsítése.

A Luxion álláspontja szerint az új platform lefekteti a jövőbeni terméklicencekkel kapcsolatos tudnivalókat, bár nem árultak el, hogy az öröklicencek továbbra is elérhetőek maradnak-e.

Ár és elérhetőség

A KeyShot 10.1 64 bites Windows 8+ és macOS 10.13+ rendszerekhez érhető el. Az integrációs bővítmények számos DCC és CAD tool-hoz rendelkezésünkre állnak, beleértve a 3ds Max, a Cinema 4D, a Maya és a ZBrush szoftvereket.

A HD kiadás friss licence 995 dollárba kerül; a Pro kiadás pedig 1995 dollár. Az Enterprise licenc, mely magába foglalja a KeyShotWeb és network rendering add-on-okat, 3 995 dollárba kerül. Ide kattintva megtekinthető egy összehasonlító táblázat.

Olvasd el az új funkciókról szóló áttekintését a Luxion blogján.

Olvasd el a KeyShot 10.1 új funkcióinak teljes listáját az online dokumentációban

MEGOSZTÁS:
Meshmag