Megjelent az After Effects 18.0!

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Adobe kiadta compositing szoftver legújabb verzióját, az After Effects 18.0-t. A friss kiadás olyan 3D-s funkciókkal bővült mint a valós idejű Draft preview mode, valamint a megújult Compositing eszköztár.

A teljesítményt tekintve a Warp Stabilizer 4x sebességnövekedéssel büszkélkedhet, továbbá a Team Projects is fejlődött.

Az Adobe egy külön bétaverziót is kiadott, mely támogatja a multi-frame renderelést a render queue-ban, ez a multi-core rendszerek esetén képes akár 3x gyorsabbá tenni az exportot.

A friss verzió Apple Silicon natív támogatással, új Premiere Pro és Adobe videós tool-okkal, valamint a Character Animator 4.0-val jelent meg.

További kisebb változások a 3D Design Space-ben

Az After Effects 18.0 folytatja a 17.5-ös verzióban megkezdett 3D compositing toolset átdolgozását, kaptunk hozzá új 3D transform gizmo-kat, és 3D kamera kontrollereket.

Az Adobe nyilatkozata szerint az új 3D Design Space-el a elsősorban a 3D-s motion designer-eket célozták meg, ahelyett, hogy olyan dedikált 3D-s compositing szoftverekkel versenyeznének, mint például a Nuke vagy a Fusion.

A 18.0 verzió egy korábbi béta kiadásból már ismert funkcióval, a valós idejű Draft preview mode-al is bővült, amely felváltja a régi OpenGL Fast Draft mode-t.

„Az Adobe által nulláról felépített gaming-style motor” lehetővé teszi a felhasználók számára - a kompozíciók 3D-ben történő előnézete során - a vizuális élethű kinézet interaktív teljesítményre való cseréjét.

Beépített ground plane-t tartalmaz, egy horizontvonal és egy "vanishing" pont biztosításával megkönnyíti az objektumok igazítását a 3D-s térben.

A ground plane-t reprezentáló rács be- és kikapcsolható.

A szoftver Composition toolbar-ja szintén kapott egy kis ráncfelvarrást, így könnyebb hozzáférést biztosít a 3D control-okhoz.

Frissítették a motion graphics template-ket és növekedett a teljesítmény is

Lehetőség nyílt motion graphics template-k létrehozására cserélhető media-val, így a Premiere Pro-ban dolgozók egyszerűen be tudják dobni a képeiket vagy videóikat.

A teljesítményt tekintve a Warp Stabilizer 4x sebességnövekedéssel büszkélkedhet camera shake eltávolítás közben egy UHD felvételről, továbbá gyorsabban kereshetünk a Team Projects-ben-

Multi-frame renderelés támogatás a béta verzióban

Az Adobe kiadott egy külön bétaverziót is, mely támogatja a multi-frame renderelést. Pontosabban megfogalmazva ez lehetővé teszi a frame-k párhuzamos renderelését a többmagos CPU-kon.

Egyenlőre a multi-frame támogatás korlátozott a render queue-ba történő bekerüléskor a final qulatiy kimentése közben, de a jövőben az Adobe szeretné ezt a composition preview-hoz és a motion graphics template-khez is hozzáadni.

A teljesítménynövekedés a CPU magok számától és a RAM mennyiségétől függ.

Négy - vagy hat- magos processzor esetében az Adobe a rendersebesség 1,2-1,4-szeres növekedését ígéri, de 16 vagy annál több maggal rendelkező CPU-k esetében ez a sebesség 3-szoros is lehet.

Ár és rendszerkövetelmény

Az After Effects 18.0 csak előfizetéses alapon érhető el Windows 10 és macOS 10.13+ rendszerekhez. Az online dokumentációban a kiadást 2021. márciusi frissítésként is emlegetik.

A kizárólagos After Effects előfizetés ára 31,49 dollár havonta vagy 239,88 dollár évente. Az Adobe Apps több mint 20 kreatív tool-jához hozzáférést biztosító All Apps-előfizetés ára 79,49 dollár havonta, vagy 599,88 dollár évente.

Az After Effects 18.0  új funkcióinak teljes listája az online dokumentációban olvasható.

Gyakran feltett kérdések az After Effects multi-frame renderelésről.

MEGOSZTÁS:
Meshmag