Az Autodesk kiadta a Flame 2022-t

Facebook
Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Autodesk kiadta a compositing és effekt-es szoftver legújabb verziót, a Flame 2022-t, mely egy gépi tanuláson alapuló kamera tracking rendszerrel bővült.

A Flame colour grading toolset-jét szintén kibővítették, az NDI protocol támogatása pedig megkönnyíti, hogy az ügyfelek távolról review-olják a projektet.

A Flame család többi tagja, a Flame Assist és Flare, valamint a Lustre colour grading tool szintén frissült.

Gépi tanuláson alapuló Camera Analysis node kamera tracking-hez

A Flame 2020 óta az Autodesk folyamatosan új AI funkciókkal bővíti a szoftvert, kezdetben főleg jelenek kulcsolásához, illetve normal és dept map-ek kinyeréséhez.

A Camera Analysis node-val a Flame 2022 a gépi tanulást a szoftver alapvető eszközkészletébe emeli.

Automatikusan elveti az olyan "rossz" adatokat, amiket különben manuálisan kellene eltávolítanunk, mint például emberek, járművek vagy egyéb mozgó objektumok.

Az Autodesk nyilatkozata alapján az új tracker ”egy klikkes megoldást kínál az artist-oknak, mely töredéke annak az időnek, amely a hagyományos munkafolyamatokhoz szükséges.”

A kamera adat mellett a node point cloud adatot és Z-depth map-et generál, amelyek segítségével a 3D-s objektumok pontosan elhelyezhetők a jelenet hátterében.

Colour grading újdonságok

A colour grading újdonságai között szerepel egy új Color Management matchbox node, mely lehetővé teszi, hogy az artist-ok LUT-okat vagy színtranszformációkat importáljanak közvetlenül a Flame Action és Image toolset-jen belül.

Colour picker-el lehetőség nyílt továbbá, hogy control point-okat adjunk hozzá görbékhez MasterGrade-ben, valamint az új LED gombokkal engedélyezhetünk vagy letilthatunk bizonyos menüket.

A Tangent színkorrekciós munkákhoz használt control panel-e szintén sokat fejlődött.

Az NDI protokoll támogatása lehetővé teszi a távoli review lebonyolítását

A Flame bevezette a NewTek’s NDI protokoll támogatását audiók és videók IP hálózaton keresztüli streameléséhez.

A felhasználók akár UHDTV felbontással és 60 fps-el streamelhetik a felvételeket Windows vagy MacOS eszközökön történő megtekintés céljából.

A rendszer lehetővé teszi, hogy távolról végezzük el a projektek review-ját és kompatibilis olyan webcasting szoftverekkel, mint az OBS Studio, és az online streaming szolgáltatásokkal is, mint például a Twitch.

Pipeline integráció és kisebb frissítések

További újdonság a Blackmagic Design RAW (.braw) fájlok támogatása és a Sony Media továbbfejlesztett támogatása. Ezenkívül a Flame átkerült a Python 3.7-be, miután a Python 2 tavaly elérkezett életének a végéhez.

Ár és elérhetőség

A Flame 2022 előfizetéssel érhető el a CentOS 7.6 / 8.2 Linux és a macOS 10.14+ rendszerekhez. Az előfizetések ára havi 550 dollár vagy évi 4415 dollár.

A Flare 2022 és a Flame Assist 2022 elérhető CentOS 7.6 / 8.2 Linux és macOS 10.14+ rendszerekhez. Az egyfelhasználós előfizetés évi 2350 dollárba kerül; a többfelhasználós előfizetés ára pedig évi 4480 dollár.

A Lustre 2022 csak a CentOS 7.6-al érhető el. A többfelhasználós előfizetés évi 8410 dollárba kerül.

Olvasd el a Flame 2022 új funkcióiról szóló áttekintést az Autodesk webhelyén

Tekintsd meg a Flame 2022 új funkcióinak teljes listáját az online dokumentációban

MEGOSZTÁS:
Facebook
Meshmag