A Google megszüntette a Zync Render szolgáltatást

A Google megszüntette az általuk 2014-ben megszerzett vfx és animációs munkák online renderelési platformját.

A Google Cloud hivatalosan is leállította a Zync Render-t, miután tavaly bezárták azt az új felhasználók előtt. A Tilt Brush megszüntetését és a Google Poly közelgő bezárását követően a Zync Render a legutóbbi olyan 3D-vel kapcsolatos Google szolgáltatás, melyet elkaszáltak.

A rivális felhőalapú renderelő szolgáltatások kedvezményes árakat kínálnak a volt Zync-felhasználóknak.

Vége a hardcore VFX munkák felhőalapú renderelőjének

A Google 2014-ben vásárolta meg az Amazon EC2 felhőjére épülő független szolgáltatást, amelyet olyan VFX cégek használtak, mint az Atomic Fiction, majd ezt követően 2015-ben indították saját útjára Google Cloud Platform-ként (GCP).

2019-ben, amikor beszámoltunk a platform legújabb frissítéséről, úgy tűnt, hogy a felhasználók főleg kis-közepes méretű márkanevek voltak, bár a legutóbbi Power Rangers filmnél is használták a szolgáltatást.

Bár a Google nem tett hivatalos nyilvános bejelentést, a felhasználók megosztották a vállalat tavalyi email-jét, miszerint 2020 június 21-től nem engednek be új felhasználókat.

A szolgáltatás a meglévő felhasználók számára 2021. június 1-ig elérhető maradt, mostanra azonban teljesen megszüntették, a Zync Render régi webhelye egy általános Google Cloud termékoldalra irányít át.

A Google a hónap folyamán bezárja a Poly online 3D-s könyvtárat is, ahová április óta már nem lehetett feltölteni semmit

A legutóbbi olyan 3D-vel kapcsolatos Google szolgáltatás, melyet elkaszáltak

A cég januári bejelentését követően, miszerint nyílt forrásúvá válik a Tilt Brush VR painting tool, a Zync Render a legutóbbi olyan 3D-vel kapcsolatos Google szolgáltatás, melyet idén elkaszáltak.

Áprilisban megszüntették a feltöltéseket a Google Poly online könyvtárba, június 30-tól pedig teljesen elérhetetlen lesz.

A Zync Render és a Google Poly alternatívái a korábbi felhasználók számára

A rivális platformok elkezdték népszerűsíteni magukat alternatívaként, a GridMarkets felhőalapú renderelő és szimulációs platform kedvezményt kínál a korábbi Zync Render felhasználók számára.

A Zync felhasználók 20% bónuszt kapnak a regisztráció utáni első 30 napban a megvásárolt render creditek után.

Az Atomic Fiction által kifejlesztett Conductor felhőalapú renderelő platform szintén Zync alternatívaként hirdeti önmagát.

Úgy látjuk, hogy a korábbi Zync-felhasználók számára nincs kedvezmény, bár az Oracle Cloud-alapú GridMarkets-től eltérően a Google Cloud Platformon, valamint az Amazon Web Services-en is elérhető.

A Sketchfab egy ingyenes, a Google által is támogatott Poly to Sketchfab transfer app-ot kínál azon Poly felhasználóknak, akik a webhely bezárása előtt szeretnék átköltözteti a modelljeiket.

További információk a GridMarkets kedvezményéről a Zync Render korábbi felhasználói számára

MEGOSZTÁS:
Meshmag