Az Autodesk kiadta a Maya 2022.2-t

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Autodesk kiadta a Maya 2022.2-t, a 3D modellező és animációs szoftver legújabb verzióját.

Az új Solidify deformer scaling control-okat kapott, javultak a Script Editor-os munkafolyamatok, valamint frissítették a Bifrost és USD plugin-okat is.

Scaling control-ok a Solidify deformer-hez

Legfőbb újítás a Solidify deformer, mely most új scaling control-okat kapott, lehetővé téve a nem-deformálható geometriák átméretezését.

A felhasználók surface normal-ok mentén vagy tangent plane-k segítségével nem-deformálható geometriák egész "szigetét" méretezhetik át. Az átméretezés alkalmazható "globálisan", vagy "szigetenként", amint azt a fenti videó is mutatja.

Javultak a Script Editor-os és az Application Home screen munkafolyamatok

Az Attribute Editor kapott egy olyan új opciót, mellyel az összes megnyitott script tabot egy fájlba menthetjük, valamint megjeleníthetjük a tab és space karaktereket Script Editorban.

A Maya 2022.1-es verzióban bemutatott Application Home screen szintén kapott egy kisebb frissítést, ezentúl megjeleníti a fájlok helyét is az oldalsó "Legutóbbi fájlok" listában.

Bifrost és USD újítások

A Bifrost for Maya multifizikai szimulációs plugin új funkciókkal bővült, beleértve a szimulációs paraméterek field-ekkel vagy array-ekkel történő vezérlését.

A Bifrost for Maya 2.3 múlt havi megjelenésekor írtunk egy cikket, mely IDE kattintva olvasható.

A Maya 2022 óta támogatott USD for Maya-t szintén frissítették júliusban.

Maya 0.11 USD változásai közé tartozik a USD stage-ek megoszthatóvá vagy megoszthatatlanná tétele a proxyShape node-ban, továbbá az írásvédett layer-ek automatikusan lock-olódnak Layer Editor-ban.

Kisebb változások

Az online dokumentáció jegyez néhány kisebb újítást, mint például a Maya to Arnold plugin hibáinak kijavítása, a Maya API frissítése és két új environment variable.

Az „Újdonságok” oldal a Maya 2022 óta támogatott Python 3 -at is megemlíti, de ezúttal valójában semmi újítás nem történt.

Ár és elérhetősg

A Maya 2022.2 elérhető Windows 10, RHEL / CentOS 7.6-7.9 vagy 8.2 Linux és macOS 10.13+ rendszerekhez. A szoftver csak előfizetéses alapon érhető el. Az előfizetések ára havi 215- vagy évi 1700 USD.

Sok országban azok az artistok, akik évente kevesebb mint 100 000 dollárt keresnek, jogosultak a Maya Indie előfizetésre, ennek ára jelenleg 280 dollár évente.

Olvasd el a Maya 2022.2 új funkcióinak áttekintését az Autodesk honlapján

Tekintsd meg a Maya 2022.2 új funkcióinak teljes listáját az online dokumentációban

MEGOSZTÁS:
Meshmag