A Maxon megszüntette a Red Giant termékek örök licenceit

Facebook
Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Maxon megszüntette a Trapcode Suite, a VFX Suite és a Magic Bullet Suite plugin-ok örök licenceit, melyeket a cég a Red Giant-el történő egyesüléssel szerzett meg a közelmúltban.

A döntés a plugingyűjtemények legújabb verzióinak e heti megjelenésével vált egyértelművé, melyek ezentúl csak Red Giant Complete illetve Maxon One előfizetésekkel érhetőek el.

A legújabb olyan Maxon termékek, melyek előfizetéses modellre váltottak

A döntés értelmében a Trapcode Suite, a VFX Suite és a Magic Bullet Suite a legújabb olyan Maxon termékek, melyek előfizetéses modellre váltottak, miután a cég nemrég megszüntette a Redshift renderer örök lincenceit is.

A Redshift-el ellentétben a Maxon nem jelentette be előre a változást.

Csak akkor tűnt fel, amikor a Maxon online store-ban nem találtuk a három plugingyűjtemény legújabb verzióinak örök licenceit, csak a korábbiakét.

Felvettük a kapcsolatot a Maxonnal, megkérdeztük, hogy megszüntették-e az örök licenceket, mire azt a választ kaptuk, hogy: "Igen, úgy döntöttünk, hogy egyes termékek örök licenceit megszüntetjük."

A Red Giant-el történő tavalyi egyesülést követően megszerzett egyéb termékek közül a library Universe plugin már 2016 óta előfizetés alapú.

A PluralEyes hangszinkronizáló plugin szintén 2016-ban kapott utoljára egy nagyobb frissítést, így a Maxon online store-ban továbbra is elérhető az örök licence.

A Trapcode Suite 17, a VFX Suite 2, a Magic Bullet Suite 15 és az Universe 5 új, előfizetéses funkciói

A plugincsomagok legújabb funkciói csak a Maxon előfizetők számára érhetőek el.

A Trapcode Suite 17 esetében ez egységesebb munkafolyamatot jelent a Particular és a Form particle effekt plugin-ok között, valamint a Particular új particle flocking opciót is kapott.

A VFX Suite 2 bemutatta a Bang -ot, a procedurális fegyver tűz generátort.

A Magic Bullet Suite 15 ezentúl támogatja a After Effects kísérleti multi-frame renderelő rendszerét, a M1-alapú Mac-ek natív támogatást-, valamint az Apple Metal API-val GPU-gyorsítást kaptak számos kulcsfontosságú plugin-hoz.

Az Universe 5 csak az After Effects multi-frame rendereléshez kapott támogatást.

Nem tervezik a Cinema 4D örök licencek megszüntetését, mindaddig, amíg van rá kereslet

A Cinema 4D 3D modellező és animációs szoftverhez, melynek múlthéten jelent meg az R25 -ös verziója, még mindig elérhetőek az örök licencencek.

Megkérdeztük Maxont, hogy tervezik -e a Cinema 4D örök licenceinek megszüntetését, a cég azt válaszolta, hogy: „Egyelőre nem tervezzük az örök licencek megszüntetését. Amíg van rá kereslet, addig ez nem fog változni”

Ár és licenc feltételek

A Trapcode Suite 16, a Magic Bullet Suite 14 és a VFX Suite 1.5 örök licencei továbbra is elérhetőek, áruk 999 USD.

A plugingyűjtemények legfrissebb verziói Maxon Red Giant Complete, vagy Maxon One előfizetéssel érhetőek el. Előbbi ára 79 USD/hó vagy 599 USD/év, utóbbié pedig havi 149 USD vagy évi 1199 USD.

További információk a Red Giant plugingyűjtemények új funkcióiról a Maxon honlapján

MEGOSZTÁS:
Facebook
Meshmag