32 ingyenes mocap és 4 riggelt karakter az ActorCore könyvtárból

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az iClone és a Reallusion character creator és developer együtt elindították az ActorCore-t, egy új, motion-capture mozgásokat tartalmazó online könyvtárat, játékokra, VFX, építészeti vizualizációkra és általános CG munkákra fókuszálva.

A cikk megjelenésekor 32 mocap mozgás ingyenesen letölthető a könyvtárból FBX formátumban – beleértve a sétát, futást, járást és harci animációkat – a szokásos DCC szoftverekhez és játékmotorokhoz illesztett beállításokkal.

Új online könyvtár megfizethető, általános mocap mozgásokkal

Az ActorCore az általános célú stock motion clipe-k online könyvtára – beleértve a sétát, futást, járást és harci animációkat – az utóbbiak logikai sorba rendezve a játékfejlesztő munkákhoz.

Jelenleg több mint 1000 mocap-mozgás érhető el a oldalon, mind az üzleti szektor, mind az olyan témák szerint kategorizálva, mint daily life, action, adventure, középkor és fantasy.

Mindegyiket meg tudjuk tekinteni az online lejátszóban, számos férfi és női 3D-s karakteren, sőt lehetőségünk van az animáció tükrözésére, illetve arra is, hogy nullázzuk a root mozgását, esetleges játék-integráláskor.

A kiválasztott mozgásokat letölthetjük FBX formátumban, 24, 30 vagy 60fps-ben, Unity, Unreal Engine, ,3ds Max, Blender, Cinema 4D, iClone, Maya és MotionBuilder exportálási beállításokkal.

Az árak 1,50 és 12 dollár között mozognak, az asset csomagok pedig 59 és 200 dollár között érhetőek el.

szerződési feltételek meglehetősen szabványosnak tűnnek, de bárki, akinek célja az adatok játékokban vagy interaktív alkalmazásokban történő felhasználása a Reallusionhez kell fordulnia a tömeges forgalmazási engedélyért.

Ingyenes tánc és harci mocap mozgások

A cikk megjelenésekor 32 mocap mozgás ingyenesen letölthető az ActorCore könyvtárból, közülük 7 ingyenes is marad.

Ezek között számos séta-, álló- és futásmozgás, táncmozdulatok és fegyveres mozgások szerepelnek.

2021 szeptember 12 Update

A Reallusion frissítette az ActorCore-t. így már 3D karaktereket is tartalmaz.

Mindegyik asset low-poly, nagyjából 7000 és 20 000 poly között mozognak és alkalmasak az archviz, gamedev, és VFX-es munkák háttérkaraktereihez.

4K-s metallic PBR textúrával érkeznek, 256 x 256 és 4 096 x 4 096 közötti felbontású texture map-el.

Mindegyik karakter fel van riggelve full body és arci animációhoz is, 60 facial blenshape-t is.

Az assetek FBX formátumúak, így a legtöbb DCC alkalmazásban használhatók, de vannak 3ds Max, Blender, Cinema 4D, iClone, Maya, MotionBuilder, Unity és Unreal Engine preset-ek is.

A kereskedelmi karakterek ára egyenként 30 dollár, a cikk megjelenésekor ezek közül 4 ingyenesen letölthető. (kaukázusi nő és férfi mindennapi viseletben, stilizált kislány karakter, és egy Hulk-stílusú rajzfilmfigura.

Ár és rendszerkövetelmény

Az ActorCore motion capture mozgások elérhetőek FBX formátumban, a 3ds Max, a Blender, a Cinema 4D, az iClone, a Maya, a MotionBuilder, a Unity és az Unreal Engine alapértelmezett beállításaihoz konfigurálva.

Az ingyenes asset-ek kereskedelmi használatra engedélyezettek.

Töltse le az ingyenes mocap mozgásokat a Reallusion ActorCore online könyvtárából.

Töltsd le az ingyenes riggelt karaktereket a a Reallusion ActorCore online könyvtárából.

MEGOSZTÁS:
Meshmag