Az Adobe 1,275 milliárd dollárért vásárolja fel a Frame.io-t

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Adobe 1,275 milliárd dollárért vásárolja fel a Frame.io felhőalapú kollaborációs platformot. Az ügylet, amely még hatósági jóváhagyásra vár, várhatóan 2021 utolsó negyedévében fog lezárulni.

A Frame.io társalapítói, Emery Wells és John Traver csatlakoznak az Adobe Creative Cloud csapatához.

Az akvizíció elősegíti a Frame.io szorosabb integrációját az Adobe szoftverrel, különösen a Premiere Pro-val, bár a cég nem szünteti meg a rivális tool-ok integrációjába történő befektetést sem.

Házon belüli toolset-ből több millió felhasználót számláló kollaborációs platform, alig egy évtized alatt

A Frame.io 2014-es alapítása óta a posztprodukciós piac egyik kulcsszereplőjévé vált, felhőalapú kollaborációs és shot review platformot biztosítva.

A Frame.io társalapítóinak posztprodukciós stúdiójában, a Katabatic Digital-ban kifejlesztett platform hamar felkeltette a befektetők figyelmét, kezdve az Accel -lel 2015 -ben.

Az oldal jelenleg több mint egy millió felhasználót számlál, beleértve a Vice -t, a Netflixet, a Buzzfeedet és magát az Adobe -t is, ahol régóta használják videókészítéshez honlapjukhoz, social media platformjaikhoz, valamint különböző eseményeikhez.

A videógyártási piac „robbanásszerű növekedése” táplálja

Emery Wells vezérigazgató blogbejegyzése szerint a A Frame.io egy olyan termék, amely saját tapasztalatokból született, 100%-osan figyelembe véve a videós szakemberek igényeit.

A Frame.io saját tulajdonságai mellett - amelyet az Adobe „biztonságosnak és elegánsnak” tart - Wells a platform sikerét részben a videók „robbanásszerű növekedésének” tulajdonítja.

"A videó creator-ok belépő követelményei zuhantak, miközben a videók iránti kereslet az egekbe szökött" - írta.

"A blockbuster szórakoztatók alig tudnak lépést tartani a content streaming iránti kielégíthetetlen igénnyel. Eközben az új vállalkozások videókkal inspirálják a közösséget és osztják meg az információkat."

Szorosabb integráció az Adobe Creative Cloud tool-okkal

Az akvizíció várhatóan elősegíti majd a Frame.io szorosabb integrációját az Adobe szoftverrel, beleértve a Premiere Pro-t, az After Effects-t és a Photoshop-ot is.

Wells szerint a cél az, hogy a Premiere Pro legyen „a világ leginkább együttműködő videószerkesztő platformja”.

Scott Belsky, az Adobe termékfelelősének blogbejegyzése alapján a Frame.io az Adobe saját állóképekkel kapcsolatos együttműködési tool-jainak, például a Creative Cloud Libraries és a Cloud Documents videós megfelelője.

„A Frame.io felhőalapú kollaborációs platformot biztosít videókhoz”-írta.

„Hosszabb távú ambícióink között szerepel, hogy fejlettebb kollaborációt és úttörő technológiákat hozzunk a videógyártásba, beleértve a mesterséges intelligencia kiterjesztett használatát is.”

A nem-Adobe tool-ok továbbra is támogatottak

A tranzakció lezárásáig, amely nagy valószínűséggel 2021 utolsó negyedévében fog megtörténni, nem várható változás a Frame.io szolgáltatásaiban vagy áraiban.

Wells nyilatkozata alapján a Frame.io továbbra is „elkötelezett aziránt, hogy más partnerintegrációkba fektessen”, beleértve az Adobe riválisait is.

A Frame.io jelenleg integrálva van számos kreatív és kollaborációs tool-al, beleértve a Final Cut Pro-t, a Media Composer-t és a DaVinci Resolve-t.

Ár és rendszerkövetelmény

A Frame.io felhőalapú szolgáltatásként támogatott webböngészőkből érhető el, beleértve a Chrome-ot, a Firefoxot és a Safarit. Mobil böngészőkkel egyes funkciók nem működnek.

A platform előfizetés-alapú, az ingyenes fiókok két felhasználó számára biztosítanak hozzáférést, legfeljebb két projekthez.

Az előfizetésekkel több felhasználó használhatja a platformot, nincs korlátozva a projektek száma sem, továbbá elérhetőek az advanced funkciók is. A Pro előfizetés ára havi 15 dollár, a Team előfizetés pedig havi 25 dollárba kerül.

Olvasd el az Adobe blogbejegyzését a Frame.io megvásárlásáról

Olvasd el a Frame.io blogbejegyzését a közelgő felvásárlásról

MEGOSZTÁS:
Meshmag