A Maxon megszüntette a Redshift örök licenceket

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Maxon 2021 augusztus 31-ét követően megszüntette a Redshift örök licenceket, így a 3ds Max, Blender, Cinema 4D, Houdini és Maya GPU renderelője ezentúl csak előfizetéses alapon lesz elérhető.

Az előfizetések árai - melyek csak a Maxon saját licencrendszerén keresztül lesznek elérhetőek - nagyjából azonosak a jelenlegi éves "maintenance" díjakkal.

Szükséges arra ösztönözni a felhasználókat, hogy a szoftver legújabb verzióját futtassák?

A licencekkel kapcsolatos online GYIK-ben a Maxon megjegyzi, hogy multi host GPU renderelőként a Redshift funkcionalitása "teljes mértékben a harmadik féltől származó hardverektől és szoftverektől függ. "

„A legújabb hardverekkel, driverekkel és host app-okkal való kompatibilitás fenntartása érdekében a Redshift fejlesztőcsapata folyamatosan frissíti és optimalizálja a renderelőt, így biztosítva a stabilitást”

„A legjobb felhasználói élmény érdekében úgy gondoljuk, hogy minden user-nek érdemes a legújabb verziót futtatnia.”

Ez tagadhatatlanul igaz: a Redshift csapata csupán idén 15 frissítést adott ki a renderelőhöz, támogatva az új hardvereket és a host DCC appok új verzióit.

Ezek a kiadások elérhetőek a "maintenance plan-el" rendelkező örök licenc tulajdonosok számára, ezért egyesek szerint az, hogy a Maxon előfizetés alapú licencekre vált, csökkenti a felhasználók választási lehetőségét, hiszen fizetni kell majd a frissítésekért, ami pedig növeli a cég bevételét.

A Redshift előfizetések elérhetők lesznek a Maxon store-ban

A változással befejezik a Redshift integrációját a Maxon licencrendszerével, mivel az új előfizetések csak a MyMaxon -fiókkal rendelkező felhasználók számára lesznek elérhetők..

Míg a Maxon már a Redshift 2019-es felvásárlása után elkezdte kínálni az előfizetői csomagokat, melyek elérhetőek a Maxon store-ban, addig a single-product előfizetések csak a régi Redshift honlapon voltak elérhetőek.

Ez augusztus 31-ét követően megváltozott, a multi-host Redshift előfizetések ezentúl a Maxon store-ban érhetőek el, az individual Cinema 4D előfizetéseket pedig megszüntették.

A Cinema 4D és más Maxon szoftverek esetében nincs bejelentett változás

A Redshift az első olyan termék, melynél a Maxon előfizetés alapú licencekre váltott.

Habár a cég az elmúlt években erősen hajlott az előfizetések felé, a Cinema4D és az egyéb tool-ok örök licencei továbbra is elérhetőek.

A Maxon eddig nem tett bejelentést ennek megváltoztatásáról, ami azt jelentheti, hogy a Cinema 4D ősszel várható 25-ös verziója fizetős frissítésként lesz elérhető az örök licenccel rendelkező felhasználók számára.

Update: A Maxon bemutatta új előfizetési terveket, és megszüntette a Redshift örök licenceket. A node-locked licencért korábban 500- míg a floating licencért 600 -dollárt kért a cég.

A jelenlegi havi 45- illetve éves 264 -dollárba kerülő előfizetések nagyjából egyezőek a korábbi "maintenance" díjakkal, melyek licenctípustól függően 250- illetve 300 -dollárba kerültek.

A training-et, support-ot, valamint online licence-management dashboard-ot magába foglaló Teams plan ára évi 299 dollár.

A maintenance megállapodással rendelkező örök licenc tulajdonosok 2023. augusztus 31-ig hosszabbíthatják meg a szerződéseket.

A régi Redshift honlap is offline, a maxon.net-re irányít át.

Ár és rendszerkövetelmény

A Redshift elérhető Windows 7+, Linux és macOS 11.3+ rendszerekhez. A legfrissebb kiadás a Redshift 3.0.54.

Az integrációk plugin-ok kompatibilisek a 3ds Max 2014+, a Blender 2.83+, a Cinema 4D R17+, a Houdini 17.0+ (18.0+ macOS), a Katana 3.0v1+ és a Maya 2014+ (2016.5+ MacOS esetén) programokkal.

A szoftver csak előfizetéses alapon érhető el, melynek ára havi 45,- illetve évi 264 dollár.

Olvasd el a Maxon online GYIK-jét a licencekkel kapcsolatban

Látogass el az új Redshift termék honlapra

MEGOSZTÁS:
Meshmag