A Pilgway kiadta a 3DCoat 2021.53-at

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Pilgway kiadta a 3DCoat 2021.53-at. A sculpting, retopó és 3D painting szoftver legújabb frissítésével lehetőség nyílt RGP cavity map-ek bake-elésére, továbbá az automatikus frissítéskezelő mellett sokat javultak a Smart Materials generáló folyamatok is.

Javultak a Smart Material generáló és cavity map munkafolyamatok

A 3DCoat 2021.53 új funkciói közé tartozik az RGB cavity map-ek bake-elésének lehetősége, amint azt a fenti videó is szemlélteti.

A cavity map-ekkel, ha Smart Material-on belül használjuk őket, például élkopások vagy résekben összegyűlt kosz szemléltetéséhez, könnyebben kontrollálhatjuk az adott effektet, összehasonlítva a greyscale cavity vagy curvature map-ekkel.

Az új Smart Material-ok texture map mappákból történő generálásának lehetőségét átdolgozták, így "figyelembe vesz minden elképzelhető textúra nevet és map típust."

Az új munkafolyamatnak hála, ha nem található tényleges displacement map, akkor automatikusan helyreállítódnak a displacement infók a normal map-ről.

A most bemutatott frissítéskezelő automatikusan értesíti a felhasználót a szoftver új verzióiról, beleértve a béta kiadásokat is, és leegyszerűsíti azok telepítésének folyamatát.

Egyéb változások a 3DCoat 2021 óta

Júliusban írtunk a régóta várt 3DCoat 2021-ről, azóta a Pilgway folyamatosan újabb és újabb verziókat adott ki.

Az előző nagy frissítés, a 3DCoat 2021.21 új funkciói közé tartozik a fájlnevek és a path-ek unicode karaktereinek és a 4K-s monitorok támogatása, valamint frissítették a shader baking-et és a brush engine-t is.

Ár és elérhetőség

A 3DCoat 2021.53 Windows 7+, Ubuntu 20.04+ Linux és macOS 10.13+ rendszerekhez érhető el. A cikk megjelenésekor csak Blender-hez érhető el AppLink plugin.

A node locked örök licencek ára jelenleg 379 €. Az előfizetések ára havi 19,85 € vagy évi 149,85 €.

Stúdiók esetében a node locked örök licencek ára 459 €, a floating licenceké pedig 499 €. A node locked előfizetések ára ez esetben havi 29,85 €, illetve évi 279 €, a floating licenceké pedig havi 34,85 € vagy évi 299,85 €.

Az árak nem tartalmazzák az adót. Az oktatási célból történő használatról és a tanulói licencről a Pilgway honlapján olvashatsz többet.

Tekintsd meg a 3DCoat 2021.53 új funkcióinak listáját az online kiadási jegyzékben

További információk a 3DCoat-ról

MEGOSZTÁS:
Meshmag