Ingyenesen beszerezhető a 3DCoatPrint

Facebook
Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Pilgway kiadta a 3DCoatPrint új ingyenes verzióját 3D-nyomtatásra kerülő modellekhez.

Az ingyenes kiadás kereskedelmi célú felhasználása engedélyezett, és tartalmazza a 3DCoat összes scultping eszközét, az exportált modellek poligonszámát azonban legfeljebb 40 000 háromszögre korlátozza exportálásnál.

A 3DCoat új ingyenes kiadása a szoftver összes sculpting és render funkcióival

A Pilgway már korábban is készített 3DCoat kiadásokat nyomtatásra kerülő 3D-modellekhez, a 2021-ben megszüntetett 3DCprinting is egy hasonló, de butább verzió volt, melyet 49 dollárért árulták.

Elődjéhez hasonlóan a 3DCoatPrint tartalmazza az anyaszoftver összes sculpting funkcióját, a modellek készítését az agyagszerű voxel scultping workflow teszi lehetővé.

Érdekesség, hogy DICOM-formátumú orvosi scan adatok importálása és megtekintése is lehetséges, bár hírlevelében a Pilgway kiemelte, hogy nem orvosi felhasználásra szánta a szoftvert.

A felhasználok WRL- és STL-formátumba exportálhatják modelljeiket, bár az exportfelbontás 40 000 háromszögre korlátozott úgy, hogy ha kell, exportálásnál a 3DCoatPrint automatikusan a tizedére csökkenti és nyomtatáshoz elsimítja a mesht.

A 3DCoatPrint tartalmazza a 3DCoat render funkcióit is – ami lehetővé teszi tesztrenderek és reklámképanyagok előállítását –, a 3DCoat egyéb munkaterületeit, például a paint és a retopology eszköztárat azonban már nem.

Árak és rendszerkövetelmények

A 3DCoatPrint ingyenesen hozzáférhető Windows 7-10, Ubuntu 20.04+ Linux és macOS 10.15+ rendszerekhez. Az írás idején a 3DCoatPrint 2022.34 kiadása a legfrissebb.

Töltsd le a 3DCoatPrint-et ingyenesen a Pilgway honlapjáról.

MEGOSZTÁS:
Facebook
Meshmag