A Blackmagic Design kiadta a Fusion Studio 18.0 verzióját

Facebook
Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Blackmagic Design kiadta a Fusion Studio 18.0 szoftvert, a compositing szoftver legújabb verzióját.

Az új funkciók közé tartozik az animálható stroke-okhoz és maszkokhoz a Custom Poly modifier, új blending módok, a paint és a duplicate tool frissítése, a fractional UI scaling, illetve a Python 3 támogatás.

A Da Vinci Resolve 18.0-ban frissített Fusion verzióval párhuzamosan adták ki

A Fusion toolset egyik verzióját tartalmazza a DaVinci Resolve 18.0, a Blackmagic Design colour grading, editáló és post-production tool-ja is, amelyet ugyancsak most adtak ki.

Ennek eredményeként a Blackmagic honlapjának Újdonságok füla Fusion DaVinci Resolve integrált változatáról szól, és a csak rá jellemző funkciókat tartalmazza a jellemzők ismertetése.

Ezenkívül az írás időpontjában az oldalt még nem frissítették az új kiadással, és olyan funkciók vannak rajta felsorolva, amelyekkel valójában még a DaVinci Resolve 17.0 és a Fusion Studio 17.0 bővült.

Új Custom Poly modifier és blend mód, frissített paint és duplicate eszközök

Konkrétan a Fusion Studio 18.0 új funkciói közé tartozik a Custom Poly modifier maszkok és stroke-ok létrehozásához, amelyeket kifejezésekkel lehet animálni.

Több új blending módot kapott a cikk elején beágyazottt videóban látható Merge node, és az importált PSD-fájlok is megtartják saját blend módjukat.

Öt új Merge műveletet is hoz ez a frissítés, ilyen például alpha channel-ek egyesítéséhez a Conjoint és a Disjoint, illetve matte-ok egyesítéséhez a Mask és a Stencil.

GPU-gyorsított immár a paint tool, amellyel simább stroke-okat lehet előállítani, de a duplicate tool is gyorsabb már, amely „további blur, glow és size vezérlőket” kapott.

A munkafolyamat-fejlesztések közé tartozik az UI-scaling a Preferences menüben, a többgombos mode selection a „multiple tools” Inspector menüjében, szöveggel végzett munkánál pedig a Text+ colour picker támogatja az élő preview-t.

Az OpenColorIO, OpenEXR és Python aktuális verziójának támogatása

A frissítések a VFX Reference Platform 2022. évi specifikációjában feltüntetett OpenColorIO 2.1.1, illetve OpenEXR 3.1.4 színkezelési szabvány és EXR-fájlformátumok támogatását is tartalmazzák.

A Fusion Studio szkriptelésnél támogatja mostantól a Python 3 „összes jelenlegi és jövőbeli” verzióját is.

Árak és rendszerkövetelmények

A Fusion Studio 18.0 elérhető Windows 10+, macOS 11.0++ és CentOS 7.3+ Linux rendszerhez. A Fusion Studio új licence 295 dollárba kerül. A frissítés minden jelenlegi felhasználó számára ingyenes.

A DaVinci Resolve ingyenes kiadásában megtalálható Fusion toolset maximális képfelbontása 16k x 16k, és hiányzik belőle a hálózati renderelés, valamint a speciális lejátszási lehetőségek. 

Lásd a jellemzők összehasonlító táblázatát.

A Fusion Studio 18.0 új jellemzőinek teljes listáját az online kiadási jegyzékben olvashatjátok

MEGOSZTÁS:
Facebook
Meshmag