Tutorial: Stilizált VFX készítés Unreal Engine 5-ben

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A The Gnomon Workshop Creating Stylized VFX in Unreal Engine 5 (Stilizált VFX készítés Unreal Engine 5-ben) címmel kiadott egy részletes útmutatót arról, hogyan készítsünk effekteket játékokhoz. A tutorial a People Can Fly senior VFX artistjának, Pawel Margacz-nek köszönhető.

A több mint négyórás oktatóvideót tartalmazó workshopból kiderül, hogy Houdiniből származó meshek, illetve Substance 3D Designerből származó textúrák felhasználásával hogyan készíthetünk Unreal Engine 5-ben mágikus varázslat effektet.

Játékokban készen felhasználható mágikus lövedéket készíthetünk az Unreal Engine Niagara toolsetjének segítségével

A workshopból kiderül, hogy az Unreal Engine Niagara VFX toolsetjével hogyan készíthetünk mágikus lövedéket, valamint hogy az időzítést a karakteranimációhoz igazítva hogyan készíthetünk dinamikus, játékokban készen felhasználható támadást.

Margacz a Niagara és a Substance 3D Designer segítségével módosítható effektanimációs layereket épít fel, elmagyarázza, hogyan lehet panning texturákkal dolgozni UV distortion mellett, illetve, hogyan lehet felhasználni tileable noise textúrákat.

A tutorial videó mellett a workshop nézői Margacz textúráit és 3D mesheit is letölthetik.

Az artistról

Pawel „1MAFX” Margacz a People Can Fly senior VFX artistja. Dolgozott már más jól ismert játékfejlesztőknek is, közéjük tartozik a CD Projekt RED, a Hi-Rez Studios és az 505 Games, illetve számos indie studiónak.

Szívesen osztja meg játékokban hasznosítható VFX-készítési technikáit, rendszeresen tesz közzé tutorial videókat a YouTube-on.

Árak és beszerezhetőség

A Creating Stylized VFX in Unreal Engine 5 elérhető The Gnomon Workshop előfizetéssel, amely több mint 300 tutorialhoz biztosít hozzáférést. Az előfizetés havonta 49 dollárba vagy évente 490 dollárba kerül. Ingyenes kipróbálás lehetséges.

A Stilizált VFX készítés Unreal Engine 5-ben workshopról többet megtudhattok a The Gnomon Workshop weboldalán

A teljes igazság kedvéért: a CG Channel a Gnomon tulajdona. 

MEGOSZTÁS:
Meshmag