Ingyenes Auto Setup tool Unity-hez

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Reallusion kiadta az ingyenes Auto Setup plugint Unity-hez, amely leegyszerűsíti a karakterek setup-jának folyamatát a Character Creator és az iClone szoftverből a játékmotorban való használatra.

A tool Victor Soupday Character Creator/iClone Unity Tools-ának hivatalos verziója, melynek a Reallusion is társfejlesztője.

Importálj Reallusion karaktereket Unity-be, majd állítsd be a legfontosabb paramétereket a Unity Editor-on belül

Az eredetileg 2021-ben kiadott Character Creator/iClone Unity Tools népszerű azon artist-ok számára, akik Character Creator-ból vagy iClone-ból exportált karaktereket szeretnének használni a Unity játékmotoron belül.

A felhasználók egyszerűen áthúzzák az exportált karaktereket Unity-be, megnyitják az import tool-t, és az importált karakter „egy kattintással feldolgozható”.

A Unity összes fő renderelési pipeline-jához külön kiadás létezik, de az Auto Setup for Unity a High Definition Render Pipeline-on alapszik (HDRP).

A plugin lehetővé teszi a Reallusion Digital Human Shader paramétereinek beállítását, amely magában foglalja a bőrt, a hajat, a szemeket és a fogakat.

További kulcsfontosságú funkciók közé tartozik a face morp-ok és kifejezések előnézetének megtekintése editorban a setup-ok hibáinak elhárításához, valamint a harmadik féltől származó animációk retargetel-elése Reallusion karaktereken való használathoz.

A plugin a ruhaszimulációk artefact-ját is képes kijavítani a karakterek importálásakor.

Rendszerkövetelmények

Az Auto Setup for Unity ingyenesen letölthető a Reallusion honlapjáról. Kompatibilis a Character Creator 3+ és az iClone 7+ programokból exportált karakterekkel.

Két kiadás létezik a Unity HDRP különböző verzióihoz: a HDRP 10 verzió kompatibilis a Unity 2020.3-tól 2021.1-ig, míg a HDRP 12 verzió kompatibilis a Unity 2021.2+ verzióval.

További információk a Reallusion honlapján (letöltési link)

Olvasd el a szoftver online dokumentációját

MEGOSZTÁS:
Meshmag