Megjelent az Adobe After Effects 23.2

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Adobe kiadta az After Effects 23.2-t, a kompozitáló szoftver legújabb verzióját. A felhasználók OpenColorIO (OCIO) és ACEScg colour space támogatást kapnak.

A szoftver béta build-jét frissítették, hogy az új Properties panelen a text layer-ek is támogatottak legyenek.

OpenColorIO és ACES colour management támogatás

Az After Effects 23.2-ben csak egy újdonság van, de jelentős mindenki számára, aki motion graphics-t vagy VFX-et készít filmekhez: az OpenColorIO (OCIO) és az ACES colour management.

A változtatással az After Effects kompatibilis a filmiparban érvényes színkezelési szabvánnyal, amelyet a VFX Reference Platform is meghatároz, és már széles körben támogatott más CG szoftverekben.

Az After Effects 23.2 preset konfigurációkkal rendelkezik az ACES 1.2 és 1.3 számára, és támogatja az ACEScg colour space-t.

Text layer-ek támogatása a Properties panel-en a beta build-ben

Az Adobe frissítette az After Effects kísérleti béta build-jét is, hozzáadták a text layer-ek támogatását az új Properties panelhez, mely korábban csak a shape layer-ekhez volt elérhető.

A 2021-es bétában kiadott panel célja, hogy csökkentse a réteghierarchiák megnyitásával eltöltött "twirl" időt, mivel gyors hozzáférést biztosít a timeline-on kiválasztott rétegek legfontosabb tulajdonságaihoz.

Ár és rendszerkövetelmény

Az After Effects előfizetéses alapon elérhető Windows 10+ és macOS 11.0+ rendszerekhez. Az online dokumentációban az After Effects 23.2-re After Effects 2023.2-ként vagy 2023. februári kiadásként is hivatkoznak.

Az After Effects előfizetése havi 31,49 - vagy évi 239,88 USD míg az All Apps előfizetések, amelyek hozzáférést biztosítanak az Adobe több mint 20 kreatív tool-jához, 82,49 USD/hó vagy 599,88 USD/év költséget jelentenek.

Olvasd el az After Effects 23.2 új funkcióinak teljes listáját az online kiadási jegyzékben.

MEGOSZTÁS:
Meshmag