Modif: ingyenes AI alapú mocap app iOS-hez és Androidhoz

A Plask kiadta a Modif-ot, egy ingyenes iOS- és Android-alkalmazást, amellyel animációkat nyerhetünk ki telefonon rögzített videófelvételekből.

Az app néhány hónapja már hozzáférhető Koreában, de a Plask most több országban is elérhetővé teszi, köztük az Egyesült Államokban és Japánban.

A már böngészőalapú szolgáltatásként elérhető, gépi tanuláson alapuló technológia a videofelvételekből kinyeri a színész mozgását, majd retarget-eli azt egy 3D-s karakterre.

A Modif telefonos app-al a felhasználók egyszerűen crop-olhatják a telefonon vagy tableten felvett videókat, majd az alkalmazás kinyeri a színész testének mozgását és retarget-eli azt egy stock karakterre.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Modif inkább a közösségi oldalakon népszerű, számos cartoon stílusú karakterből lehet választani, a promo-ban pedig azt láthatjuk, hogy az animációkat MP4 fájlként exportálják.

A mocap adatok exportálhatóak DCC-alkalmazásokba és játékmotorokba FBX- vagy JSON-formátumban, továbbá elküldhetjük a saját 3D-karaktereinket is a Plask-nak, hogy bekerüljenek az alkalmazásba. Fontos megjegyezni, hogy ellentétben sok ingyenes mobil mocap alkalmazással, a Modif Android és iOS rendszeren is elérhető.

Rendszerkövetelmények

A Modif elérhető iOS 13.0+ és Android 7.0+ rendszerekhez. Ingyenesen használható 60 percnyi videó feldolgozására, ezen felül regisztrálni kell egy új Plask fiókot . Klipenként legfeljebb 15 másodperces videót dolgozhatunk fel.

A cikk írásakor az alkalmazás elérhető a koreai, japán és az amerikai felhasználók számára.

További információ a Modif-ról a termék honlapján. (App Store és Google Play letöltési linkek)

Meshmag