Ismerd meg a Kitbash3D ingyenes Cargo tool-ját

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A KitBash3D kiadta a Cargo-t, az ingyenes USD alapú asset manager-t, mely lehetővé teszi, hogy 3D épületek között böngésszünk, majd exportáljuk azokat 3ds Max-ba, Blender-be, Cinema 4D-be, Maya-ba és Unreal Engine 5-be. 

Az ingyenes Cargo Basic fiók több mint 100 asset-hez ad hozzáférést az előzőleg megvásárolt KitBash3D kit-ek mellett, a fizetős Cargo Pro fiókkal pedig hozzáférhetünk a KitBash3D asset-ekhez is. 

Kitbash asset-ek online könyvtára VFX-hez, animációhoz, valamint játékfejlesztéshez

2017-es indulása óta a KitBash3D a digitális építészeti kit-ek vezető forrása vfx-es, animációs és játékfejlesztő munkákhoz. 

Az online könyvtárat, mely több, mint 10.000 modellt és material-t tartalmaz használták a Dr. Strange-hez, a Last of Us TV sorozathoz és az Elder Scrolls játékhoz. 

Az új Cargo browser a könyvtárból 3ds Max-ba, Blender-be, Maya-ba és UE5-be exportálja az asset-eket

Az új Cargo böngészővel az asset-ek böngészése és telepítése egyszerűbbé vált, hasonlóan működik mint a Quixel’s Bridge tool-ja a Megascans-hez. 

A felhasználók a Cargo felületéről böngészhetik az asset-eket és lehetőségük van szűrni típus, polygon szám, műfaj, valamint kitbash asset kit alapján. 

A kiválasztott asset ezután letölthető és bármely link-elt DCC alkalmazásba egy kattintással exportálható. A link plugin-ek elérhetőek 3ds Max-hoz, Maya-hoz, Blender-hez és UE5-höz. 

Ingyenesen kipróbálható minta asset-ek

Az ingyenes Basic fiók hozzáférést nyújt néhány minta asset-hez - leginkább a Mission to Minerva kit-hez - beleértve a 3D épületeket, épületrészeket, bútorokat és növényeket. 

Az előzőleg megvásárolt kereskedelmi kitbash asset kit-ek is elérhetőek. 

A fizetős Pro fiókokkal a Kitbash3D könyvtár teljes tartalmához hozzáférhetünk. 

2023 Augusztus 29 Update

A Kitbash3D 25 új asset-hez adott hozzáférést a Cargo Basic felhasználóknak, leginkább épületekhez az AtomPunk, Treasure Island, Neo San Francisco and Americana kit-ekbők. 

A cikk megjelenésekor 155 ingyenes asset érhető el, 94 közülük 3D asset, 60 pedig material. A 3D asset-ek texture map-ekkel, 4K-ban tölthetőek le. 

2023 Szeptember 19 Update

A Kitbash kiadta a Cargo 1.1-et. 

Az ingyenes frissítés a teljes képernyős asset előnézet és a Houdini, valamint Unity támogatás mellett lehetőséget ad az alapértelmezett letöltési hely megváltoztatására is és jobb asset szűrést biztosít. 

Ár és rendszerkövetelmények

A Cargo csak Windows 10-hez érhető el. Kompatibilis a 3ds Max 2021+, Blender 3.0+, Cinema 4D R25+, Houdini 18.5+, Maya 2020+, Unity 2020+ és Unreal Engine 5.0+ verziókkal. A támogatott rendermotorok listája IDE kattintva érhető el. 

A szoftver ingyenesen letölthető, a Basic fiók a minta asset-ek mellet hozzáférést nyújt az előzőleg megvásárolt Kitbash3D kit-ekhez. 

A Pro Account-al a Kitbash3D könyvtár 10.000 modelljét és material-ját is elérhetjük. Az előfizetés ára havi 119- vagy évi 780 USD. A stúdióknak szánt Team előfizetésekhez árajánlatkérés szükséges. 

Töltsd le a Cargo-t a KitBash3D honlapjáról

MEGOSZTÁS:
Meshmag