A Vicon kiadta a Shōgun 1.10-et

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Vicon kiadta a Shōgun 1.10-et, a motion capture szoftver legújabb verzióját az optikai mocap rendszer által generált adatok kalibrálásához és feldolgozásához.

Az új object alignment tool segít a prop-ok track-elésében, javítja az ujj mocap-ek pontosságát és leegyszerűsíti az adatok Metahuman-ekre retarget-elésének folyamatát. 

Adatok stream-elése, solve-olása és tisztítása a Vicon optikai mocap hardveréről

A 2017-ben megjelent Shōgun a Vicon optikai mocap rendszerének kalibrálására és az adatok stream-elésére, solve-olására és tisztítására szolgál. 

Két fő része a Shōgun Live és a Shōgun Post, előbbi a felvételhez, utóbbi pedig a tisztításhoz és exportálásához. 

Shōgun Live 1.10: új object alignment tool és jobb ujj tracking 

A Shōgun 1.10 legfontosabb újdonsága az új object alignment tool prop-ok igazításához. 

Az új opcióval a jeleneten belül megváltoztatható az object orientációja, a felhasználók a prop tengelyeit hozzáigazíthatják a global tengelyekre, egyetlen marker-hez vagy a marker group-ok közepéhez. 

Jelentősen javult az ujjak track-elésének pontossága és a kalibráció stabilitása is. Az online dokumentációban megtekintető egy részletes összehasonlító táblázat a Shōgun 1.9-el. 

Shōgun Post 1.10: fél-automata MetaHuman karakter setup

Az 1.10-es verzió megjelenésével javult a MetaHuman integráció is. Az Epic Game framework-je next-gen real-time karakterek készítésére szolgál. 

A telepítéshez mellékelt setup script-ek automatizálják az adatok MetaHuman skeletonok-ra retarget-elését Unreal Engine 5-ben, beleértve a hierarchia beállíátást, a freedom degree-k meghatározását és a target skeleton posing-olását. 

Mostantól lehetőség van az .mcp fájlokból származó adatok újrafeldolgozására is, amelyek valós időben tárolják a feldolgozott adatokat.

Végezetül számos UI módosítás is történt, mely a cég ígérete szerint a jövőbeni “szoftver interfész fejlesztések első lépése” 

Ár és rendszerkövetelmények

A Shōgun 1.10 kompatibilis a Windows 10 és 11 operációs rendszerekkel. A szoftvert általában a komplett Vicon mocap rendszerrel együtt szokták megvásárolni, az ár érdeklődést tárgyát képezi.

Tekintsd meg a Shogun 1.10 új funkcióinak teljes listáját az online dokumentációban

MEGOSZTÁS:
Meshmag