Távozik John Riccitiello, a Unity igazgatója

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Unity bejelentette, hogy John Riccitiello „azonnali hatállyal visszavonul elnöki, vezérigazgatói és igazgatósági tagi tisztségéből”.

A közelmúltban bejelentették a Unity game engine árváltozásait, melyre a játékfejlesztő közösség heves reakcióval válaszolt, a vezetőváltás ezt a döntést követi.

Kilenc évnyi megbízás hirtelen vége

Az EA korábbi vezérigazgatója, Riccitiello 2013-ban csatlakozott a Unity igazgatótanácsához, a következő évben pedig átvette a cégalapító, David Helgason vezérigazgatói posztját.

Kilenc évig felügyelte a Unity terjeszkedését, számos nagy horderejű felvásárlást bonyolított le, beleértve a Weta Digital-t, valamint ő döntött az elbocsátásokról és a legutóbbi, sokak által vitatott ár és licencmódosításokról is.

Az IBM korábbi elnöke, James M. Whitehurst lett kinevezve a Unity ideiglenes vezérigazgatójává, elnökévé és igazgatósági tagjává, Roelof Botha, a Unity igazgatótanácsának vezető független igazgatója pedig az elnöki címet kapta meg.

A testület „átfogó keresési folyamatot” kezdeményez hogy állandó vezérigazgatót találjanak.

Olvasd el a Unity hivatalos bejelentését John Riccitiello visszavonulásáról

Olvasd el a változások részletesebb elemzését a The Verge honlapján

Olvasd el az online GYIK-et a legutóbbi Unity ár- és licencmódosításokról

MEGOSZTÁS:
Meshmag