Az NVIDIA bemutatta az új RTX 500 és RTX 1000 pro laptop GPU-kat

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Az Nvidia bemutatta az Ada Lovelace GPU architektúrára épülő RTX 500 és RTX 1000 Ada Generation laptop GPU-kat professzionális design és tartalomkészítési munkákhoz. 

A várhatóan tavasszal megjelenő 4 és 6 GB-os kártyák alulról zárják az NVIDIA professzionális laptop GPU-k sorát. 

A legújabb NVIDIA Ada Lovelace architektúrán alapuló workstation GPU-k 

Az RTX 500 és 1000 a legújabb NVIDIA Ada Lovelace architektúrát használó GPU-k. 

Mindhárom kulcsfontosságú magtípus fejlődött: a CUDA magok az általános GPU-számításhoz, a Tensor magok az AI-műveletekhez és az RT magok a hardveresen gyorsított ray tracing-hez. 

Támogatja továbbá a DLSS 3-at, az NVIDIA AI render upscaling és frame interpolation technológiáját, amelyet olyan GPU renderelők viewport interaktivitásának javítására használnak mint például a D5 Render és a Chaos Vantage.

Specifikációk

Az új kártyák alulról zárják az NVIDIA Ada Generation professzionális laptop GPU-k sorát, amely tavaly kezdődött az RTX 2000, RTX 3000, RTX 3500, RTX 4000 és RTX 5000 típusokkal.

Általános tartalomkészítési munkákat tekintve a magszámok és a számítási teljesítmény megközelíti az RTX 2000-ét, bár lényegesen alacsonyabb, mint a többi kártyáé. 

Ami a GPU renderelést illeti, a grafikus memória kapacitása elég korlátozott: az RTX 1000 esetében 6 GB, az RTX 500 esetében pedig csak 4 GB.

A 35-60 W-tal az RTX 500 fogyasztása a legalacsonyabb a professzionális Ada Generation GPU-k között, bár még mindig magasabb az előző generációs Ampere kártyákénál. 

Teljesítmény benchmarkok

Az NVIDIA nem adott ki konkrét benchmark pontszámokat az új kártyákhoz. 

Az új GPU-kat bejelentő blogbejegyzésben található néhány általánosabb teljesítmény-összehasonlítás, megjegyezve, hogy az RTX 500 „akár 14-szeres generatív AI-teljesítményt biztosít az olyan modelleknél, mint a Stable Diffusion, illetve 3x gyorsabb AI képszerkesztést és 10x-es grafikus teljesítményt ígér 3D rendereléskor a csak CPU konfigurációval összehasonlítva”.

Megjelenési dátum

Az RTX 500 és RTX 1000 idén tavasszal elérhetővé válik az NVIDIA partnercégek, köztük a Dell Technologies, a HP, a Lenovo és az MSI laptopjaiban.

Az RTX 500 és RTX 1000 specifikációi megtalálhatóak az NVIDIA honlapján

MEGOSZTÁS:
Meshmag