Itt a Ryan's Tools 1.3 ZBrush-hoz Ryan Kittleson-tól

Ryan Kittleson kiadta a Ryan's Tools 1.3-mas verzióját. Az ingyenes ZBrush-hoz való workflow add-on legújabb verziója új beállításokat tartalmaz a kamerák elmentésére, mikor nem aktív a Perspective mód; és a brushok is rendesen méreteződnek már, még akkor is, ha nagyon kicsi vagy nagyon nagy méretű SubTool-okról van szó.

Natív ZBrush funkciók alternatívái, és egyéb utility toolok
A Ryan's Tools eredetileg 2018-ban jött ki, és azóta rengeteg felhasználó építette be a szoftvert mindennapi munkafolyamatába.

A plugin több gyakori sculptolás vagy PolyPainting közben felmerülő problémát megold. A problémás natív funkciókra kényelmesebb alternatívát kínál, és teljesen új utility toolokat is tartalmaz.

A legtöbb fontos funkció, például az EasyPrimitives és a Trash Bin rögtön az 1.0-s kiadásban megtalálható volt – ennek a demo videóját ágyaztuk be feljebb.

Az EasyPrimitives kényelmesebb alternatívát nyújt a ZBrush azon tooljaira, amikkel geometrikus primitívek adhatóak hozzá a scene-hez. A tool a primitívet az éppen aktív SubTool-hoz teszi, és méretben hozzáigazítja.

A primitívek elhelyezésének irányítására maszkok is festhetőek.

A Trash Bin a Windows lomtárhoz hasonló funkciót helyez a ZBrush-ba. A törölt SubTool-ok ebben a lomtárban tárolódnak, és bármikor visszaállíthatóak a scene-be, amíg a lomtár manuálisan ürítésre nem kerül.

Egyéb hasznos feature még a ZBrush Mirror és Weld tooljának, és a DynaMesh Resolution beállításának intuitívabb implementációja; illetve a Smart Subdiv, aminek köszönhetően a meshek nem mennek össze a subdivide-olástól.

PolyPainting használatakor a plugin a display módok között gyorsan enged váltani, új shortcutokat biztosít materialok kitöltésére vagy törlésére, és a PolyPaintet Morph UV módban is elérhetővé teszi.

A plugin 1.1-es verziójában érkezett a HoloDeck – egy 3D referencia grid modellezéshez – és egyéb workflow javítások, például a paint intensity állíthatósága és a radiális szimmetria. Az 1.2-es verzió az AmpDetail gombot nem subdivide-olt modellekkel is kompatibilissé tette, és a viewport árnyékainak ki-és bekapcsolására is adott lehetőséget.

Ryan's Tools 1.3: új primitívek, jobb brush méretezés, kamerák elmentése perspektívanézeten kívül
Az 1.3-mas verzióban három új primitív érkezett az EasyPrimitives-hez: az egyik egy subdivide-olt plane, ami a vektor displacement mapok alapjaként is használható.

A frissítéssel a ZBrush 2019 Universal Camera rendszeréből elmenthetővé váltak a kameranézetek akkor is, ha nem Perspective módban van a szoftver; és a brushok méretezése javult nagyon nagy vagy nagyon kicsi modellek használatakor.

A Ryan's Toos 1.3 csak a ZBrush 2019-cel kompatibilis.

A Ryan's Tools 1.3 letöltése Ryan Kittleson Gumroad store-jából

MEGOSZTÁS:
Meshmag