Itt az ingyenes Aq Mesher Lite és Aq Bullet Lite

A MagicPictures Software kiadta az Aq Mesher Lite-ot és az Aq Bullet Lite-ot. A particle meshing és Bullet physics 3ds Max pluginok új, ingyenes változatai a kommersz verziók funkcióinak csak egy részét tartalmazzák: az Aq Mesher Lite-ban egyszerű particle meshing, az Aq Bullet Lite-ban pedig csak rigid body dynamics van.

A japán MagicPictures Studio in-house toolsetének része
Az előző hónapban kiadott Aq Mesher és Aq Bullet a MagicPictures Studio VFX-es cégből kivált MagicPictures Software első próbálkozása a kommersz eszközök fejlesztésével.

Mindkét plugin a MagicPictures saját in-house dynamics pipeline-jának része az Aquarius nevű FLIP folyadékszimulációs szoftver mellett – egyébként ez utóbbinak is tervezik a publikus kiadását.

Az Aq Mesher natív 3ds Max particle rendszereket, Krakatoa .prt formátumú particle cache-eket, és OpenVDB volume-okat képest meshekké konvertálni. Ezek mellett pedig már létező geometria vertexeit is lehetséges particle source-okként használni.

Az Aq Bullet az ipari standard open-source Bullet physics library 3ds Max-os implementációja.

Az új Lite kiadásokkal ingyenes a particle meshing és a rigid body dynamics
A Lite kiadásoknak köszönhetően a kommersz pluginok funkcionalitásának egy része ingyenesen letölthető.

Az Aq Mesher Lite a natív 3ds Max particle-öket vagy vertexeket képes level setté, a level seteket pedig meshekké konvertálni; azonban a .prt formátumot és a kommersz kiadás VDB workflow-ját nem támogatja.

Az Aq Bullet Lite a Bullet rigid body dynamics-ét implementálja, de hiányzik belőle a soft body és a rope dynamics, illetve a kommersz kiadás többféle helper objektuma is.

Az Aq Bullet Lite és az Aq Mesher Lite használatához is legalább 3ds Max 2015-re van szükség, legalább Windows 7 alatt. A Lite kiadások ingyenesek; a kommersz kiadások pedig külön-külön 275 dollárba kerülnek.

Az Aq Bullet Lite és az Aq Mesher Lite ingyenes letöltése a MagicPictures Software weboldaláról

MEGOSZTÁS:
Meshmag