Itt a Headshot 1.0 a Reallusion-től

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Reallusion kiadta a Headshot 1.0-t. A Character Creator-hoz való plugin, ami képes egyetlen referenciakép alapján 3D fejmodellt generálni PBR textúrákkal, a Character Creator 3.2-es frissítése mellett jelent meg.

AI alapú eszköz 3D fejmodellek generálására, egyetlen referenciaképből
A Headshot egy egykattintásos megoldás 3D fejmodellek készítésére. A generáláshoz egyetlen referenciakép szükséges, a nem látható részeket pedig az AI pótolja.

A felhasználók kiindulhatnak tipikus fejformákból a férfi, női és semleges karakterek számára, és a rasszt is beállíthatják.

A modell formája ezután a Headshot Morph 1000+ csúszka alapú morphrendszerrel finomra hangolható.

Vannak presetek különféle bőrtípusokra, beállítható a kor és a simaság, illetve az arcszőrzet típusa és a szemek színe is.

Auto mód tömegekhez, Pro mód a hősökhöz
A Headshot Auto módja, amivel közepes felbontású tömegkarakterek generálhatóak, a fejet és a 3D hajat is generálja, mindkettőt 1024x1024-es textúrákkal.

A generált modellek azonnal használhatóak, de mivel a Character Creator támogatja a GoZ-t is, a generálás után a meshek ZBrushban manuálisan finomhangolhatóak.

A Pro mód, ami olyan karakterekhez való, amik közelről is láthatóak lesznek, csak a fejmesht generálja 4096 x 4096-os felbontású textúrákkal. A haj külön adható hozzá a Character Creator library-jából.

A maptípusok között van normal, AO, roughness, metallic, SSS és micro normal, aminek köszönhetően a kész karakterek a Character Creator 3.2 Digital Human Shaderével is kompatibilisek.

A Pro módban a modell finomításakor több toolset is elérhető, például a referenciakép megjeleníthető a modell mögött egy referenciaplane-en.

A textúrák akár újra is projektálhatóak a modellre, így kiküszöbölhetőek az illesztési problémák; illetve a problémásabb területeket, például az arcszőrzetet is ki lehet maszkolni a forrásképről.

A Headshot 1.0 a Character Creator 3.2-vel kompatibilis. Az ára 199 dollár, de most még leárazva megvásárolható.

A szoftver használatához legalább 64 bites Windows 7-re van szükség.

Több információ a Headshot 1.0-ról a Reallusion weboldalán

MEGOSZTÁS:
Meshmag