Megérkezett a Twinmotion 2020!

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

Jártas vagy az építészetben, de nem tudod, hogyan prezentálhatnád az elképzeléseidet 3D- ben? Szükséged lenne, egy gyors és logikus vizualizációs szoftverre anélkül, hogy éveket kelljen töltened az alapok elsajátításával? Szeretnél kevés belefektetett munkával hamar látványos végeredményt elérni? Életet vinnél látványterveidbe? Inkább realisztikus környezetben képzelnéd el őket? Akkor ez az alkalmazás pont neked készült!

A Twinmotion egy építészeti-látványtervező alkalmazás, mely az Unreal Engine működési elvein alapszik. Ezen tulajdonságának számos hozadéka van, többek között az, hogy szerkesztés közben render minőségben láthatod a készülő projektedet, hasonlóan magas színvonalon, mint amilyen a végeredmény lesz.

Az alkalmazás közel 600 különböző anyagmintát tartalmaz, amiket egy mozdulattal (drag & drop-pal) ráhelyezhetsz bármely objektumodra a jelenetedben, ezáltal egyszerűen, mégis hatékonyan juthatsz realisztikus végeredményhez, s néhány kattintással teljesen személyre is szabhatod a mintákat. A sok-sok hanganyag, emberi - és állati animáció színt visz látványterveidbe, még növényeket is képes leszel elhelyezni a jelenetedben és azokat széllel megmozgatni.

Érdemes megjegyezni, hogy a Twinmotion kompatibilis az ARCHICAD, SketchUp, RIKCAD és Revit tervezőprogramokkal, valamint támogatja szinte az összes ismert 3D modellező szoftver kiterjesztését is, többek közt az FBX-et, C4D-t vagy az OBJ formátumot. Pár kattintással átemelheted, és továbbszerkesztheted bármelyik projektfájlod, amelyek alapjait ezekben az alkalmazásokban kezdted el felépíteni.

Ha felkeltette ez a rövid ismertető az érdeklődésed, látogass el a Mesharray Twinmotion tanfolyam oldalára, ahol megtudhatod, hogyan sajátíthatod el a Twinmotion szoftver használatához szükséges tudást mindössze 2 nap alatt, a Magyar Építész Kamara hozzájárulásával! Az oldalt ezen a linken keresztül éred el:

https://www.mesharray.hu/twinmotion-tanfolyam-vizualizacio/

Köszönöm, hogy elolvastad a cikket, jó szórakozást a Twinmotion használatához!

MEGOSZTÁS:
Meshmag