150 ingyenes Mocap mozgás a Rokoko Motion Library-ben

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A motion capture-re specializálódott Rokoko megalkotta a Motion Capture Libraryt, valamint hozzáférhetővé- és ingyenessé tette a - korábban kizárólag a Unity felhasználók számára készült - online motion-capture mozgások piacterét mindenki számára.

Az új Rokoko Studio 1.16 –ban elérhető funkció 150 kiváló minőségű mocap asset ingyenes használatát teszi lehetővé.

Egész könyvtárnyi motion-capture adat a világ vezető stúdióiból

A 2018-ban kiadott Motion Library  mocap-es mozgások gyűjteménye, melyeket többek között olyan stúdiókban vettek fel, mint az Audiomotion és Centroid, akik a Star Wars: Last Jedi és Wonder Woman filmeken is együtt dolgoztak.

A könyvtár, mely a Rokoko szerint a „a világ legnagyobb mocap piactere” eredetileg csak az Unity felhasználóknak volt elérhető, az Unity editor integrációs bővítményének segítségével.

A mocap adatok megjelenítésére és exportálásra használt Rokoko Studio - melyet közös használatra terveztek a Smartsuit Pro inerciális mocap ruhával - segítségével lehetőségünk nyílik az assetek böngészésére és letöltésére.

A Maya 2020.1-es verzióval szintén kijött egy új integrációs bővítmény.

Szerezd meg a 150 ingyenes mocap mozgást

Noha a könyvtár nagy része fizetős eszközökből áll, melyek ára 3 és 6 dollár közé esik, 150 mocap mozgás ingyenesen elérhető.

A Rokoko Studio 1.16 telepítésével az artistok áttekinthetik a szoftverben található asseteket, majd exportálhatják azokat más DCC programokba.

Az ingyenesen letölthető mocap mozgások kereskedelmi célú felhasználása is engedélyezett.

Új akciómozdulatok, Eric Jacobus – a War of God kaszkadőrjének – közreműködésével

Az eddig felsoroltakon kívül a könyvtár 50 olyan mocap mozgást is tartalmaz, melyet Eric Jacobus (SuperAlloy Interactive) - legismertebb a God of War-ban végzett kaszkadőri munkájáról - segítségével vettek fel,

A Rokoko az új klipeket úgy írja le, hogy azok „fizikailag intenzív és látványos mozgásokat tartalmaznak - ideálisak azoknak a művészeknek, akik realitást akarnak adni akcióorientált projektjeikhez.

Update: A Rokoko megerősítette, hogy a mozgalmak mindenki számára ingyenesen elérhetők a Motion Library használatával, ideértve a Rokoko Studio felhasználóit is, bár eredetileg egy tervezett Maya pluginként hozták létre őket.

Rendszerkövetelmények

A Rokoko Studio 1.16 elérhető Windows 10 és macOS 10.14.2 vagy újabb verziókhoz. Az ingyenes Basic előfizetés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy adatokat exportáljanak FBX, BVH vagy CSV formátumban.

A Rokoko Studio  előfizetései 24-199 dollár/hó-ig  terjednek, és támogatják az egyéb DCC szoftverek, beleértve a MotionBuilder, Unity és Unreal Engine integrációs pluginjait.

MEGOSZTÁS:
Meshmag