Rajzolj hangeffektet animációidhoz a DSP Motion segítségével!

Ez a cikk eredetileg a CG Channel oldalon jelent meg. Ha érdekelnek a vizuális effektek, a játékfejlesztés és a számítógépes grafika, napi hírekért és inspirációért keresd fel a CG Channel oldalát.

A Tsugi japán szoftverfejlesztő stúdió legújabb dobása a DSP Motion, egy érdekes új eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hanghatásokat "rajzoljanak" animációkhoz, motion graphics-ekhez, valamint valós idejű projektekhez.

A 49 dolláros alkalmazás olcsó alternatívát kínál más audio könyvtárakra. Absztrakt hangokká alakítja a ceruza vagy érintőtoll mozgását, melyeket exportálhatunk más szoftverekbe vagy játékmotorokba.

„Rajzolj” hanghatásokat animációkhoz vagy motion graphics-hez

Alapvetően nem szoktunk audio témában cikket írni, de a DSP Motion annyira ígéretesnek tűnik, hogy megérdemel egy esélyt.

A szoftver hangmotorja a felhasználó egerének vagy érintőceruzájának mozgását hanggá alakítja, lehetővé téve az absztrakt hangok „rajzolását”.

A hanggá alakításhoz a felhasználóknak csak meg kell adniuk a mozgás tulajdonságait (például rotációját vagy méretét) , valamint egy előre beállított audio presetet (tűz, víz, elektromos vagy mechanikai zaj, állat hangok...stb)

A Tsugi demo videójában olyan felhasználókat láthatunk, akik meglévő animációkhoz vagy FX clip-ekhez rajzolnak hanghatásokat After Effects és Unity segítségével, real-time igazítva a hanghatást a látványhoz.

Igazítsd a hanghatásokat a felvételekhez, generálj automatikus variációkat

Az eredményül kapott hangeffektet egyszerű csúszkán kedvünkre állíthatjuk, valamint könnyedén időzíthetjük a felvételre való pontos illeszkedés érdekében.

A szoftver képes egy hangeffektből többféle variációt is generálni, elkerülve a nyilvánvaló ismétlődéseket olyan esetekben, amikor az adott hanghatást gyakran használjuk egy animációban vagy játékban.

A kész hanghatások .wav formátumban exportálhatóak más szoftverekbe. A DSP Motion közvetlenül exportálja Unity-be is, automatikusan generálva metafájlokat és C # playback szkripteket.

A DSP család tagja

Noha a DSP Motion a Tsugi első olyan terméke, amely kifejezetten motion graphics-re és animációra irányul, a cég nagy múltbeli tapasztalattal rendelkezik a professzionális audioeszközök létrehozásában.

Testvérei között szerepel a DSP Fantasy, a DSP Sci-Fi, a DSP Anime és a DSP Retro, amelyekkel hasonló hanghatásokat hozhatunk létre játékokhoz.

A vállalat olyan szórakoztatóipari cégeknek is végez kutató-fejlesztő munkát mint a Capcom és Activision.

Ár és rendszerkövetelmények

A DSP Motion csak Windows-ra érhető el. Az ára 49 dollár.

Olvass többet a DSP Motion-ről a Tsugi weboldalán.

MEGOSZTÁS:
Meshmag