A Photoshop megmutatja, hogy ugyanaz a modell mennyire eltérő a különböző országokban

Egyetlen hölgy, akit eltérő ideálok szerint alakítottak át Photoshop segítségével. 

A szépség teljesen szubjektív dolog, hiszen mindenki számára mást és mást jelent a fogalom, de azért régiónként vannak bizonyos prioritások, hiszen akadnak országok, ahol inkább a vékonyabb vonalakat preferálják, míg másutt a teltebb idomok számítanak ideálisnak. Nagyon érdekes azonban, amikor egyetlen modellen keresztül láthatjuk, hogy mik az eltérések 18 különböző országban.

Az angol Superdrug Online Doctor felkérte Fractl nevű ügynökséget, hogy keressék fel 18 ország grafikusát, és egy alapnak számító modellből Photoshop segítségével készíttessék el az adott nemzet ideáljának megfelelő képet. Alább a kiindulási állapot látható:

alap

Érdemes tudni, hogy a projekthez Ester Honig 2014-es sorozata adta az ihletett, ám akkor csupán az arcon vetették be a Photoshop tudását, most azonban az artist hölgyek arra lettek felkérve, hogy a teljes testen dolgozzanak. Azért lettek nők kiválasztva, mert a megrendelő női szemszögből kívánta megmutatni azt, hogy országonként mik az eltérések. De nem csak a Superdrug az egyetlen olyan cég, mely átvette Honig ötletét, mivel még ugyanabban az évben Priscilla Yuki Wilson is nekiugrott egy hasonlónak.

Most azonban annyival is kiegészült ez az egész, hogy 35 embert arról is megkérdeztek, vajon szerintük a Photoshop segítségével előállított hölgy testsúlya miként viszonyulhat a magassághoz (ami viszont egyik ország esetében sem változott). A válaszok alapján kiderült, hogy a megkérdezettek szerint Kína és Olaszország adja a legvékonyabb leányzókat, míg a spanyolok a legducibbat. Az pedig már csupán csak egy apró megjegyzés, hogy bizony az ideálok akár egészségügyi problémákat is jelenthetnek, de lássuk inkább mindezt képeken.

1
16
17
2
3
4
5
6
12
13
14
15
7
8
9
10
11

Forrás: Mashable

MEGOSZTÁS:
Meshmag