Pre-visualization útmutató

A Gnomon Jason Michael Hall segítségével készített egy bemutatót, hogyan készülnek napjaink filmjeinek vázlatai.

Gyorsabban, olcsóbban, hatékonyabban. Nagyjából így illik manapság dolgozni minden iparágban, beleértve Hollywood filmgyárait is. Ennek egyik eszköze az úgynevezett pre-visualization, vagyis a filmek egyes jeleneteinek előzetes vázlatának elkészítése. Mindezt grafikus szoftverekkel történik, amelyekben pontról pontra előre elkészítik, mi hogyan jelenne meg a filmben.

Erről készített nemrég egy bemutatót a Gnomon csapata, akik Jason Michael Hallt kérték fel felügyelőnek. A közel három és fél órás bemutató a Gnomon oldalán érhető el havi- vagy éves előfizetésért cserébe. De egy előzetest azért mindenkinek elérhetővé tettek.

A bemutatóban Hall egy metróban játszódó akciójelenet elkészítését mutatja meg pontról pontra, az előzetesben pedig ebből láthatunk egy felgyorsított részletet. Az egész Mayában készült: előbb a környezetet és díszletet készítették el, majd jöhettek előbb a kommandósok, majd a metrón érkező női főhős modellje. Ezután a különböző effektek és végül a jelenet kronológiája kerültek a helyükre.

MEGOSZTÁS:
Meshmag